Latvijas šosejas riteņbraukšanas tiesneši apgūs jaunas zināšanas UCI 1. līmeņa kursos

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) iesniegtais projekts guvis atbalstu no Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) par UCI 1. līmeņa šosejas riteņbraukšanas tiesnešu kursu realizāciju. Kursi norisināsies tiešsaistes veidā līdz 2022. gada 15. janvārim. Pēc tam sekos arī eksāmens.

LRF viena no prioritātēm ir valsts un starptautiskās mēroga izglītojošo pasākumu rīkošana vai iniciēšana. Līdz šim sekmīgi realizēti UCI 1. un 2. līmeņa kursi BMX riteņbraukšanas treneriem, UCI 1. līmeņa kursi šosejas riteņbraukšanas treneriem, kā arī vairākus valsts līmeņa izglītojošus pasākumus visu riteņbraukšanas veidu treneriem.

Šī gada sākumā LRF iesniedza starptautisko pieteikumu UCI par šosejas riteņbraukšanas tiesnešu 1. līmeņa kursu rīkošanu. Projekts arī guvis atbalstu un kursu norises laika posms jau ir sācies. Kursu formāts paredz tiešsaistes individuālos kursus UCI piedāvātajā digitālajā platformā, kur iekļauti virkne moduļu par noteikumiem, sacensību organizēšanu, komandu pārstāvju sapulču rīkošanu, velosipēdu kontroli, drošību un virkni citām būtiskām lietām.

Tiesneši individuāli apgūs teoriju, kam sekos testi. Pēc visu modeļu iziešanas sekos gala eksāmens. To sekmīgi nokārtojot, tiesnesis saņems sertifikātu un nākamajā gadā būs iespēja piedalīties jau 2. līmeņa UCI kursos. Jāņem vērā, ka dalība kursos nepaaugstinās tiesnešu kategoriju. No Latvijas  UCI 1. līmeņa kursiem atsaucās desmit tiesneši.

Jau drīzumā LRF informēs par vēl papildus diviem semināriem, kas paredzēti riteņbraukšanas veidu treneriem.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044