Sekmīgi Rīgā aizvadīti riteņbraukšanas treneru izglītojošie kursi

 Ceturtdien Rīgā esošajā sporta centrā “Mežaparks” aizvadīti riteņbraukšanas veidu treneri izglītojošie kursi, kuros piedalījās 30 šosejas, BMX un MTB veidu treneri no visas Latvijas. Ar izzinošām un vērtīgām lekcijām trenerus izglītoja – sporta ārsts Jānis Kaupe, treneris Jānis Mūsiņš un kardioloģe Sofija Ļebedeva.

Latvijas Riteņbraukšanas federācija arvien lielāku uzmanību pievērš riteņbraukšanas sporta veidu treneru izglītošanas pasākumiem, ar mērķi ieinteresēt trenerus nostiprināt un papildināt savas zināšanas. Iepriekš sekmīgi tika aizvadīti UCI līmeņa kursi BMX un šosejas riteņbraukšanas sporta speciālistiem.

Ceturtdien, pateicoties Latvijas Sporta federāciju padomes atbalstam, LRF sadarbībā ar Latvijas Treneru tālākizglītības centru organizēja vienas dienas kursus visiem riteņbraukšanas veidu treneriem. Kursu mērķis bija papildināt treneru zināšanas par sportista veselību un treniņu darba un sacensību analīzi.

Semināra ietvaros notika trīs lekcijas. Pirmajā no tām Latvijas Olimpiskās vienības kardioloģe Sofija Ļebedeva ieskicēja un vērsa treneru uzmanību par sirds veselību un faktoriem, kam jāpievērš uzmanība pie dažādām slodzēm. Būtisku uzmanību speciāliste sniedza arī par asinsspiedienu, pulsu un tā kontrolēm. Nelielu, bet būtisku ieskatu treneri saņēma arī par svarīgāko, kam jāpievērš uzmanība treniņu atsākšanā, ja sportistam gadījies pārslimot “Covid – 19” vīrusu.

Otrajā lekcijā daudz interesanta par sportista fiziskās slodzes testa analīzi un būtiskākajiem faktoriem stāstīja un rādīja Jānis Kaupe. Tikmēr Jānis Mūsiņš, kurš ir arī Latvijas vadošā kalnu riteņbraucēja Mārtiņa Blūma esošais treneris, iepazīstināja ar ierīcēm un platformām, kur ērti un profesionāli iespējams analizēt sportista rezultātus kā treniņos, tā arī sacensībās.

Kopumā treneru kursos piedalījās 30 treneri no dažādiem Latvijas reģioniem un Rīgas. LRF izsaka pateicības lektoriem, treneriem un sadarbības partneriem par sekmīgi aizvadītiem kursiem. Treneri pēc semināra arī saņēma sertifikātus.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044