Pluto ceturtdien Turcijā atklās jauno sacensību sezonu

Sezonas pirmo startu ceturtdien Turcijā uzsāks pērn lieliski sevi apliecinājušais “Abloc CT” vienības latviešu riteņbraucējs Mārtiņš Pluto, kurš būs viens no dalībniekiem Antālijas daudzdienu velobraucienā.

Mārtiņš Pluto pērn aizvadīja savu karjeras līdz šim veiksmīgāko sezonu, gūstot devīto vietu prestižās Turcijas tūres posmā, kā arī sekmīgi startējot prestižās Beļģijas un Nīderlandes viendienu klasikās. Mārtiņš bija arī labākais starp latviešiem “Tour of Estonia” velobrauciena kopvērtējumā (devītā vieta).

Starpsezonā Nīderlandē ikdienā dzīvojošais latvietis pagarināja līgumu ar šīs valsts kontinentālo vienību “Abloc”, kas ieguvusi jaunus sponsorus un pastiprinājusi sastāvu ar vairākiem jauniem, talantīgiem  sportistiem. Viens no viņiem arī pērn Igaunijas vienību “Ampler Development team” pārstāvošais soms Antī Jusī Juntunens, kura treneris ir Toms Flaksis.

Līdzīgi kā pērn, arī šogad Mārtiņš sezonu iesāks siltajā Turcijā. Ceturtdien šeit sāksies UCI 1. kategorijas sacensības – “Tour of Antalya”. Velobraucienā iekļauti četri posmi. Pirmais no tiem būs izteikts sprinteru etaps, otrajā un ceturtajā iekļauti vairāki kāpumi, tomēr finišs būs salīdzinoši līdzens. Smagākais posms būs trešajā dienā, kad finišs gaidāms kalnā.

Mārtiņš Pluto sevi vislabāk apliecina līdzenā un viegli paugurainā reljefā. Iepriekš viņš sevi apliecinājis kā viens no komandas līderiem, tādēļ varam sagaidīt no Mārtiņa vietas labāko desmitniekā vismaz vienā no posmiem.  No citām komandām jāizceļ “Alpecin – Fenix”, “Gazprom RusVelo” un “Uno X” vienību dalība.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044