Ar diviem posmiem Dobelē startēs jaunā Latvijas kausa sezona šosejas riteņbraukšanā

Sestdien un svētdien Dobeles novadā norisināsies tradicionālās “Dobeles kauss” sacensības šosejas riteņbraukšanā, kas ievadīs 2023. gada Latvijas jaunatnes un pieaugušo kausa sezonu. Sestdien Apguldē vairāk nekā 300 sportisti sacentīsies individuālajā braucienā, kam dienu vēlāk Kroņaucē sekos grupas brauciena sacensības. Foto: Ģirts Kehris.

Turpinot tradīcijas, lielais šosejas riteņbraukšanas sezonas starts Latvijā tiek dots Dobelē. RSK “Tandēms” sadarbībā ar Latvijas Riteņbraukšanas federāciju rīkotās “Dobeles kausa” sacensības ar katru gadu pulcē ar vien vairāk dalībnieku. Šogad piedalīsies ne tikai pašmāju braucēji, bet arī kupls skaits Lietuvas, Igaunijas, Beļģijas un Ukrainas sportistu.

Sestdien pulksten 12:00 tiks dots pirmais starts individuālajam braucienam. Sacensību centrs atradīsies Apguldē, bet sportisti atkarīgā no savas vecuma grupas veiks 5 vai 10 kilometru garu distanci. Pieteikušies 307 sportisti no piecām valstīm.

Tikmēr svētdien no pulksten 10:00 Kroņaucē startēs grupas brauciena sacensības. Tajās redzēsim startējam ap 350 dalībnieku. Dienu iesāks U14 un U16 meiteņu grupu sportistes (24 km), kam sekos U14 zēnu un senioru V7 grupu pārstāvji (32 km).

Pulksten 12:00 starta signāls tiks dots 56 kilometru garajam Baltijas un Latvijas kausa posmam U16 grupā jauniešiem, kā arī junioru, elites/U23 un amatieru dāmu grupas sportistēm. Kulminācija tiks sasniegta pulksten 13:30, kad sacensības uzsāks junioru, elites/U23, CFA un Master 1 – 6 grupu vīru dalībnieki.  Šajā braucienā sportisti veiks 80 kilometru garu distanci. Visi braucieni vedīs pa tradicionālo Kroņauces apli.

Dalību pieteikuši tādi Baltijā labi zināmi riteņbraucēji kā – pagājušā gada uzvarētājs Māris Bogdanovičs, Šveices komandas “Tudor” riteņbraucējs Aivaras Mikutis, Igaunijas izlases velosportists Artjoms Kosters un daudzi citi.

Abu dienu “Dobeles kausa” sacensības ir iekļautas arī Latvijas jaunatnes kausa kalendārā. Tās būs arī Baltijas jaunatnes kausa sacensības, kā arī Latvijas Nacionālā šosejas ranga 1. kategorijas sacensības.

Latvijas jaunatnes kausā arī šogad sportisti sacentīsies par Latvijas profesionālo šosejas riteņbraucēju – Toma Skujiņa, Krista Neilanda un Emīla Liepiņa kausiem. Seriālā iekļauti kopumā septiņi posmi. Paralēli tam, jaunatnes sportistiem sarūpētas arī sacensības Biķernieku trasē, Rīgā. Par tām plašāk informēsim nākamās nedēļas sākumā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044