Bogdanovičs un Laizāne Tukumā kļūst par pirmajiem Latvijas čempioniem Gravel riteņbraukšanā +FOTO izlase

Sestdien, 1.jūlijā, Tukumā, lieliskos laikapstākļos un nepiespiestā atmosfērā aizvadīts pirmais Latvijas atklātais čempionāts “gravel” riteņbraukšanā. Dalībniekiem bija iespēja sacensties dažādās distancēs, atbilstoši vecuma grupām, ja bija vēlme cīnīties par Latvijas čempiona titulu vai arī iespēja brīvi izvēlēties distances garumu, ja ambīciju par medaļām nebija.

Balcia City Combo 115km distancē sacentās lielākā daļa vīriešu vecuma grupas. Par čempionu Elites kategorijā kļuva mājnieks Māris Bogdanovičš aiz sevis atstājot savu komandas biedru Andri Vosekalnu. Cīņa izvērtās spraiga teju visas distances garumā. Kā teica Māris pēc sacensībām, tad viens otra vājās vietas meklējuši visus pēdējos 30 kilometrus, lai atrastu veidu kā otru pārspēt. Māris bija īpaši piestrādājis pie trases pēdējiem diviem kilometriem treniņos, lai no galvas zinātu katru sīkāko detaļu, īpaši nobraucienā, kurā arī izdevās atrauties, taču Andris krita un te sportiskais gars ņēma virsroku - Bogdanovičs sagaidīja, kad Vosekalns pieceļas un atsāk braukšanu, tādējādi cīņu par uzvaru atliekot uz pēdējiem trases metriem. Apmēram par velosipēda tiesu finišā Māris bija ātrāks.

Ņemot vērā, ka šis bija atklātais čempionāts, kurā dalību varēja ņemt arī dalībnieki no ārvalstīm, bija ieradusies nopietna konkurence. OPEN grupas uzvarētājs Lukas Talačka ierindojās uzreiz aiz Māra un Andra. Noslēdzot absolūtā vērtējuma TOP3. Skatoties OPEN grupu atsevišķi, pirmās sešas vietas ieņēma viesi no ārzemēm.


 Par amatieru grupas absolūto uzvarētāju kļuva Sandijs Kļaviņš, aiz sevis atstājot Kasparu Serģi un mājnieku Arti Rozi, kurš pēdējā nobraucienā krita, tādējādi zaudējot cerības kļūt par čempionu amatieru absolūtajā vērtējumā.

Sievietes un vīriešu vecākā gadagājuma grupas, kā arī U18 grupas, sacentās Erica Synths 60km distancē. Arī te neiztrūka intriga visu sacensību garumā. Abas galvenās konkurentes - Lija Laizāne un Dana Rožlapa zināja par otras “vājajām vietām” un attiecīgi centās tās izmantot. Jau distances sākumā Dana centās veikt atrāvienu, kas arī veiksmīgi izdevās, taču ap distances 12.km tika panākta, jo neizdevās sekmīga sadarība ar junioru, kurš arī bija iesaistījies atrāvienā. Līdz par pēdējiem kilometriem nebija zināma sacensību uzvarētāja, taču Lijai Laizānei izdevās atrauties no sekotājas pēdējā tehniskajā sekcijā, tādējādi kļūstot par šo sacensību uzvarētāju, aiz sevis atstājot Danu Rožlapu un Tukumnieci Zani Priedi.
Par amatieru čempioni kļuva Renāte Rodionova, aiz sevis atstājot Kristu Pūcīti un Montu Pavloviču.

Lai arī šis bija pirmais Latvijas čempionāts šajā disciplīnā, bija ieradušies vairāk nekā 150 dalībnieki, tostarp 15 viesi no Lietuvas, Igaunijas, Dānijas un Beļģijas, kļūstot par viskuplāk apmeklētajām gravel riteņbraukšanas sacensībām, kādas līdz šim Latvijā ir aizvadītas.

Paldies Gravel Bike Latvia komandai, kura uzņēmās šo sacensību organizēšanu un pacēla gravel riteņbraukšanas “latiņu” krietni augstāk nekā līdz šim tas ir bijis lokālajos pasākumos. Bez draugu atbalsta, tas nebūtu izdarāms, tāpēc īpašs paldies jāsaka Balcia Insurance apdrošināšanas kompānijai, Erica Synth, Tukuma novadam, Sixt Latvia, Betsafe Sports, Shimano, Therabody, Pure Food, Water 885, FeelFree, Giant, 4Cyclists un More burgeriem.


Paldies arī Valsts policijai, Zemessardzei, apsardzes kompānijai Lainets un brīvprātīgajiem palīgiem, kuru bija vairāk nekā 50.

Foto izlase pieejama ŠEIT:

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044