Par Latvijas gada labākajiem riteņbraucējiem atzīti – Skujiņš un Stūriška + FOTO GALERIJAS

Piektdienas vakarā Ādažu kultūras centrā norisinājās svinīgā apbalvošanas ceremonija “Latvijas Riteņbraukšanas Gada balva”. Tajā septiņās nominācijās tika paziņoti gada izcilnieki riteņbraukšanā. Gada labākā riteņbraucēja titulu ieguva Toms Skujiņš, bet balvu kā gada labākā riteņbraucēja saņēma Veronika Monika Stūriška. Bildes no pasākuma sekos drīzumā...

Riteņbraukšanas veidus vienojoša svinīgā gada apbalvošanas ceremonija tika rīkota pēc piecu gadu pārtraukuma. Ādažu kultūras centra lielo zāli piepildīja riteņbraukšanas sportisti, viņu ģimenes,  treneri, apkalpojošais personāls, sporta veida atbalstītāji un federācijas biedri. Ļoti sirsnīgā atmosfērā velo saime atskatījās uz paveikto visaptverošajā gada video apskatā, kā arī izcēla savu izcilniekus.

Gada balvas tika pasniegtas septiņās nominācijās. Tās pasniegt uzticēts bija īpaši izraudzītām personībām. Par 2023. gada Latvijas labāko riteņbraucēju atzīts tika carnikavietis, šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš. Aizvadītā sezona viņam bija līdz augstvērtīgākā. Tās laikā Toms priecēja ar izcīnīto otro un trešo vietu “Giro d’Italia” velobrauciena posmos, sasniedza otru labāko Latvijas šosejas riteņbraucēju rezultātu pasaules čempionātos šajā gadsimtā – astoto vietu. Eiropas čempionātā latviešu riteņbraucējs izcīnīja 14. pozīciju. Balvu Tomam pasniedza Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents Sandis Āķis un Ādažu novada domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone.

Par gada labāko riteņbraucēju dāmām otro gadu pēc atzīta tika BMX sportiste Veronika Monika Stūriška. Trenera Ģirta Kātiņa audzēkne šovasar Glāzgovā izcīnīja pasaules čempionāta zelta medaļu juniorēm, uzvarēja divos Pasaules kausa posmos U23 vecuma grupā, šo sacensību kopvērtējumā iegūstot otro vietu. Balvu Veronikai pasniedza viņas novadniece no Jaunpiebalgas, Latvijas Televīzijas ētera personība Karīna Rubene.

Latvijas riteņbraukšanas gada labākā jaunā sportista titulu ieguva Eiropas junioru BMX čempions Edgars Langmanis. Edgars par medaļu cīnījās arī pasaules čempionātā, kur pēc kritiena tika gūta septītā vieta. “BMX Rīga/ RRS” sportists priecēja arī ar uzvarām UEC Eiropas kausa posmos. Balvu viņam pasniedza brāļi Kristaps un Gundars Oši, kuri velo pasaulē atzīti starp izcilākajiem velo meistariem.

Nomināciju vidū tika iekļauta arī labāko treneru balva. Spraigā konkurencē šogad šo apbalvojumu saņēma Edgara Langmaņa treneris, bijušais profesionālais BMX sportists Edžus Treimanis. Viņa audzēkņu vidū “BMX Rīga/ RRS” ir arī – Kristers Apels, Paula Kibare un daudzi citi talantīgi sportisti. Edžum balvu pasniedza Latvijas vadošās sieviešu riteņbraukšanas komandas “Latvian Cycling girls” pārstāves.

Ļoti zvaigžņota bija labākā amatieru sportista nominācijā. Tajā tika iekļauti tikai pasaules vai Eiropas čempioni. Balvu ieguva pasaules čempions šosejas riteņbraukšanā individuālajā braucienā vīru M50 – 54 grupā Ģirts Vēvers, kurš izcīnīja arī trešo vietu slavenā Lombardijas velobraucienā, bet pasaules čempionātā grupas braucienā bija septītais. Balvu Ģirtam pasniedza Latvijas Riteņbraukšanas atbalstītāja – “Green motors” kompānijas mārketinga vadītāja Ieva Siugale.

Par aizvadītā gada Latvijas riteņbraukšanas pasākumu tika atzīti Valmierā notikušie UEC BMX Eiropas kausa posmi, kas sapulcēja vairāk nekā 500 sportistu no visas Eiropas un citiem pasaules reģioniem. Lieliski sarīkotajās sacensībās panākumus guva arī Latvijas sportisti. Apbalvojumu no “WRC Latvija” rallija rīkotajā Raimonda Strokša rokām saņēma Valmieras novada domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Vakara sirsnīgākajā daļā panākumiem bagātais šosejas un treka riteņbraukšanas treneris Ernests Pūce saņēma balvu par mūža ieguldījumu Latvijas riteņbraukšanā. Sanākušie ļaudis, stāvot kājās, ar aplausiem godināja cienījamo vīru, kurš ļoti labi sagatavotā uzrunā atskatījās uz paveikto, izceļot savus līdzcilvēkus. Simboliski, ka balvu Ernestam pasniedza viņa audzēkņi Murjāņu sporta ģimnāzijā – Kristaps Knops un Juris Mikulens.

Pasākuma laikā tika sveikti aizvadītās sezona BMX Latvijas čempioni un šī sporta izcilnieki pasaules, kā arī Eiropas čempionātos. Apbalvoti tika arī sezonas absolūtie uzvarētāji Latvijas kausā šosejā, MTB un Gravel riteņbraukšanā. Federācijas prezidents Sandis Āķis pasniedza balvas federācijas sponsoriem un sadarbības partneriem. Izglītības un zinātnes ministrijas sporta departamenta direktors Vladimirs Šteinbergs atzinības pasniedza tiem tiesnešiem, kuri cēluši savu kvalifikācijas līmeni, saņemot UCI Nacionālā komisāra kategorijas. To paveica MTB tiesnesis Māris Krūze un BMX tiesnesis Kristaps Konrāds.

Par muzikālo noformējumu rūpējās šarmantā Beāte Zviedre, kamēr smieklus zālē veicināja improvizācijas teātra “Spiediens” vīri.

AGŅA MELDERA FOTO GALERIJAS:

IEVADS UN BMX ŠEIT:

ŠOSEJA, MTB, GRAVEL, ATBALSTĪTĀJI ŠEIT:

GADA  BALVAS ŠEIT:

NEFORMĀLĀ DAĻA ŠEIT:

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044