Peletons nepanāk atrāvienu “UAE” tūres sestajā posmā; Liepiņš 20. vietā

Ar negaidītu Čehijas riteņbraucēja Matiasa Vaceka uzvaru no atrāviena piektdien aizvadīts “UAE Tour” pasaules tūres velobrauciena sestais posms. Emīls Liepiņš finišēja lielās grupas galvgalī un posmā ieņēma 20. vietu.

 Apvienoto Arābu daudzdienu velobrauciens piektdien turpinājās Dubaijā, sportistiem veicot 180 kilometru garu līdzenuma etapu. Arī tajā lomu noteica vējš, tomēr vidējais temps salīdzinājumā ar citiem līdzenuma etapiem bija krietni augstāks.

Dienas atrāvienā iesaistījās seši riteņbraucēji. Trīs no tiem pārstāvēja Krievijas komandu “Gazprom RusVelo”. Kārtējo dienu atrāvienā bija šīs vienības riteņbraucējs Dmitrijs Strakhovs, kurš ar aktīvo sniegumu izpelnījies aktīvākā riteņbraucēja kreklu. Bēgļu pārsvars pār peletonu pārsniedza 4 minūtes.

Lai arī tuvojoties finišam starpība ar grupu saruka, tomēr tas notika pārāk lēni. Pēdējos trīs kilometros bija skaidrs, ka, ja nekādi pavērsieni (vēja izmaiņas) nenotiks, līderi panākti tā arī netiks. Pēdējam kilometram sākoties starpība bija 40 sekundes. Atlikušajā daļā nekas būtiski nemainījās un uzvarētāja liktenis noskaidrojās starp atrāviena dalībniekiem.

Pārliecinoši ātrākais izrādījās Čehijas riteņbraucējs Matiass Vaceks no “Gazprom RusVelo” (03:58:10), sasniedzot savu līdzšinējās karjeras lielāko panākumu. Vien 19 gadīgais čehs, kuram šis ir pirmais gads pieaugušo konkurencē otrajā vietā atstāja Paulu Lapjēru no “AGR2 Citroen” komandas, kamēr trešais bija jau pieminētais Dmitrijs Strakhovs.

Peletons finišēja 15 sekundes vēlāk. Tā galvgalī divus posmus iepriekš uzvarējušais Jaspers Filipsens. Mūsu Emīls Liepiņš (“Trek – Segafredo”)  bija labākais no savas vienības pārstāvjiem. Finišā Emīlam 20. vieta. Uzreiz aiz dobelnieka palika Sems Benets.

Kopvērtējuma galvgalī izmaiņas nav notikušas. Līderis ir Tadejs Pogačars, kurš par 4 sekundēm apsteidz Filipo Gannu. Velobrauciens noslēgsies sestdien, kad riteņbraucēji veiks 148 kilometru garu distanci. Finišs atradīsies vairāk nekā desmit kilometru garā kāpumā.

Sestdien ar “Omloop Het Nieuwsblad” pasaules tūres viendienu velobraucienu sāksies Beļģijas klasiku sezona. 204 kilometru garajās sacensībās startēs arī “Trek – Segafredo” komandas riteņbraucējs, Latvijas čempions Toms Skujiņš. Sacensības būs pirmā pārbaude tiem vīriem, kuru mērķos ietilpst sekmīgs starts Flandrijas velobraucienā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044