COVID-19 noteikumi par iebraukšanu Igaunijā uz Baltijas (Latvijas) čempionātu šosejas riteņbraukšanā

Publicējam detalizētu informāciju par noteikumiem, kas ir obligāti jāievēro dodoties uz Latvijas un Baltijas čempionātu šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā. Sacensības notiks 19. un 20. jūnijā Igaunijas pilsētā Valgā. Neizpildot nosacījumus dalība sacensībās nebūs iespējama.

Vispārīgos gadījumos, iebraucot Igaunijā, ir spēkā 10 dienu pašizolācija.

Ir pieļaujami sekojoši izņēmuma gadījumi:

1.) Personas, kas nāk no Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomikas zonas un Šengenas valstīm ar inficēšanās līmeni mazāk nekā 150 cilvēki uz 100 000 iedzīvotāju pēdējās 14 dienās nav nepieciešams būt pašizolētiem. Informācija tiek atjaunināta katru piektdienu.

2.) Personai, kas ir pārslimojusi COVID-19 slimību un kopš šīs slimības ir pagājuši ne vairāk kā seši mēneši, pašizolācija nav jāievēro. Informācija par nepieciešamajiem apliecinājumiem ir pieejama šeit: https://vm.ee/en/coronavirus-2019-ncov.

3.) Persona, kas ir vakcinēta pret COVID-19 un vakcinācijas pabeigšanas datums

nav bijis ilgāks par sešiem mēnešiem, nav jābūt pašizolētai. Informācija par

nepieciešamajiem pierādījumiem iespējams iegūt šeit: https://vm.ee/en/coronavirus-2019-ncov

4.) Persona, kas ierodas Igaunijā bez Covid-19 simptomiem no Eiropas Savienības, Eiropas ekonomiskās zonas vai Šengenas valstīm, var neievērot pašizolāciju, ja: personai jāveic steidzami un neatliekami darba pienākumi (tai skaitā apmācības un sacensības) un var uzrādīt negatīvu SARS CoV-2 testu, kas veikts 72 stundas pirms ierašanās Igaunijā. Kamēr nav saņemts negatīva testa rezultāts, personai jāatrodas pašizolācijā.

Visiem dalībniekiem (ieskaitot visus apkalpes darbiniekus, trenerus, mehāniķus u.c. ), kuri ierodas Igaunijā no citām valstīm, negatīvs tests, vakcinācijas pierādījums vai ārsta deklarācija par izslimotu Covid – 19 vīrusu, ir jāaugšupielādē

https://www.dropbox.com/request/fJezncHqlEs9QsfkiW16 tieši vienu dienu pirms sacensībām. Faila nosaukumā ir jāpievieno dalībnieku vārds_uzvārds_kluba_valsts, piemēram, Jānis Smits_Riteņbraucēju klubs_EST.

Igaunijas noteiktā elektroniskā veselības deklarācija tiem, kas ierodas Igaunijā, jāaizpilda pirms faktiskās ierašanās Igaunijā. Deklarāciju var aizpildīt 72 stundas pirms ierašanās. Tas padara robežas šķērsošanu vienmērīgāku, un cilvēkiem nav jāstāv rindā, lai aizpildītu deklarāciju uz papīra. Uz jūsu e-pastu nosūtīto robežas šķērsošanas deklarācijas apstiprinājumu var lūgt uz robežas vai aviokompānija. Jūs varat to parādīt elektroniski vai izdrukāt pirms ceļojuma.

Personām, kurām ir bijusi COVID-19 vai kuras ir vakcinētas, nav obligāti

Iesniedzama deklarāciju. Personām ir jāspēj pierādīt sava atbrīvojuma pamatojumu.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044