BMX

Pētersone un Vekša svētdien Portugālē aizvadīs startus PČ Pump – track disciplīnā  

Svētdien Portugāles galvaspilsētā Lisabonā norisināsies UCI pasaules čempionāts popularitāti uzņemošajā “Pump – track” disciplīnā. Sacensībām kvalificējušies arī divi Latvijas sportisti – Vineta Pētersone un Kristaps Vekša.

“Red Bull” atbalstītais pasaules čempionāts “Pump – track” disciplīnā šogad pulcēs 70 sportistus no 25 valstīm. Ņemot vērā, ka pērn pasaules čempionāts šajā riteņbraukšanas veidā nevarēja notikt, šogad finālsacensībās redzēsim gan 2021., gan arī 2020. gada kvalifikāciju sacensību uzvarētājus.

No Latvijas sportistiem ceļa zīmi uz Lisabonu nopelnīja divi sportisti – Tokijas Olimpisko spēļu dalībniece BMX riteņbraukšanā Vineta Pētersone un Vācijā šobrīd dzīvojošais un praktizējošais BMX treneris Kristaps Vekša. Kā viens, tā otrs izcīnījuši panākumus kvalifikācijas sacensībās.

Svētdien gaidāmajās sacensībās sportisti sākumā cīnīsies par iespēju iekļūt izslēgšanas braucienos. Trases garums sasniegs nepilnus 300 metrus. Jāņem vērā, ka braucēju velosipēdi nevar tikt aprīkoti ar klipšu pedāļiem, kamēr pašu velosipēdu izvēle ir brīva. Piedalās sportisti gan ar BMX, gan “Four Cross” tipa riteņiem.

Sacensībām līdzi sekot būs iespēja “Redbull.tv” kanālā no pulksten 19:50 pēc Latvijas laika.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044