BMX

Glāzgovā startēs jaunā Pasaules kausa sezona BMX; uz starta četri latvieši

Šīs nedēļas nogalē Skotijas lielākajā pilsētā Glāzgovā ar pirmajiem diviem posmiem startēs jaunā Pasaules kausa sezona BMX superkrosā. Uz starta redzēsim arī četrus Latvijas sportistus – Vinetu Pētersoni, Rinaldu Jāni Kārkliņu, Edvardu Glāzeru un Veroniku Moniku Stūrišku.

 Jaunajā Pasaules kausa sezonā BMX superkrosā iekļauti astoņi posmi, kas norisināsies četrās nedēļas nogalēs Glāzgovas, Papendāles un Bogotas (četri posmi) trasēs. Ļoti iespējams, ka noslēdzošie posmi Kolumbijā jau būs kā Parīzes Olimpisko spēļu pirmās kvalifikācijas sacensības.

Glāzgova Pasaules kausu uzņem pirmo gadu. 2018. gadā šeit notika Eiropas čempionāts, bet nākamgad gaidāms pasaules čempionāts. Uz Skotiju devušies arī četri Latvijas sportisti. Lielākā pieredze no mūsu braucējiem ir elites grupā startējošajai Vinetai Pētersonei no “Silvas ziķeru” kluba. Vēl nesenā atmiņā Vinetas izcīnītā piektā vieta Pasaules kausa posmā Francijā. Pērn trenera Ģirta Kātiņa audzēkne izmantoja iespēju pēdējo gadu startēt U23 vecuma grupas sacensībās, kāpjot uz goda pjedestāliem PK Turcijas posmos.

Glāzgovas posmiem pieteiktas 19 dalībnieces. Viņu vidū divkārtējā olimpiskā čempione Mariana Pahona, Tokijas OS čempione Betanija Šriversa, Laura Smuldersa, Džūdija Bāuva un citas. Vineta šo starpsezonu pavadīja Kolumbijā startējot arī tur notiekošajās sacensībās. Sekmīgi starti viņai arī ASV čempionāta posmos.

U23 vīru grupā uz starta redzēsim divus “AKSSC VSS” pārstāvjus – Rinaldu Jāni Kārkliņu un Edvardu Glāzeru. Trenera Mika Puķīša vadībā abi sportisti aizvadījuši plānveidīgu gatavošanās posmu, startējot arī Eiropas kausa posmos. Finālu U23 Pasaules kausa posmā sasniegt izdevās Glāzeram. Ko līdzīgu sasniegt vēlas abi latvieši.

Debiju Pasaules kausa sacensībās piedzīvos “Slivas ziķeru” un Smiltenes BJSS sportiste Veronika Monika Stūriška, kura, būdama juniore, startēs U23 dāmu grupā. Veronika būs starp jaunākajām braucējām. Pērn viņa izcīnīja uzvaru Eiropas čempionātā G16 meiteņu grupā. Galvenais uzdevums trenera Ģirta Kātiņa audzēknei būs gūt vērtīgu pieredzi un censties sevi apliecināt lielajā trasē.

Sacensību sākums gan sestdien, gan svētdien no pulksten 11:00 pēc vietējā laikā (13:00 pēc Latvijas laika). Tiešraide pieejama kanālā olympics.com. Pārraides sākums no plkst. 17:00 pēc Latvijas laika.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044