BMX

Stūriška arī otrajā Pasaules kausa posmā paliek uzreiz aiz pusfināla

Svētdien Glāzgovā aizvadīts Pasaules kausa otrais posms BMX superkrosā. Tajā no četriem Latvijas sportistiem priekšbraucienus pārvarēja Veronika Monika Stūriška un Rinalds Jānis Kārkliņš, kuriem piektās vietas attiecīgi ceturtdaļfināla un astotdaļfināla braucienos.

 Visi četri Latvijas BMX sportisti svētdien bija apņēmības pilni uzlabot sestdien pirmajā Pasaules kausa posmā sasniegtos rezultātus. Otrajā posmā, lai arī laiks bija apmācies, iztika bez lietus.

Dāmu U23 grupā Veronika Monika Stūriška no “Silvas ziķeri/ Smiltenes BJSS” dienu iesāka ar ceturto vietu pirmajā kārtā, kas ļāva automātiski iekļūt ceturtdaļfinālā. Tajā Veronika jau veiksmīgāk kā pirmajā posmā veica pirmo lēcienu. Lai arī mūsu sportiste atradās piektajā pozīcijā, tomēr konkurentes jau trases pirmajā daļā bija samērā tuvu. Smiltenes novada klubu pārstāvošā braucēja noslēdzošajā virāžā pa iekšmalu uzbruka kolumbietei Manuelai Martinsesai. Apsteigt viņu gan neizdevās. Par mata tiesu Veronika palika aiz kārotā pusfināla. Otro dienu pēc kārtas viņai 17. vieta.

Vīru U23 grupā pirmo kārtu pārvarēja “AKSSC VSS” pārstāvis Rinalds Jānis Kārkliņš. Astotdaļfinālā viņš cīņā par vietu četriniekā piedzīvoja sadursmi, zaudējot daudz laika un cerības uz ceturtdaļfinālu. Finišā viņam piektā pozīcija. Edvards Glāzers otro dienu pēc kārtas palika pirmajā kārtā.

Dāmu elitē, kur dalībnieces nebija tik daudz kā citās grupās, Vineta Pētersone pirmajā kārtā ļoti ciešā braucienā ieņēma piekto vietu, paliekot vien trīs simtdaļas aiz četrinieka. Spēcīgā pēdējās cerības braucienā Pētersone ieņēma piekto vietu, paliekot uzreiz aiz labāko 16 skaita.  Uzvaru otro dienu pēc kārtas svinēja Nīderlandes pārstāve Laura Smuldersa. Vīru konkurencē dubuluzvaru guva Francijas sportisti ar Džerimiju Renkruelu priekšgalā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044