BMX

Astoņi Latvijas BMX sportisti Kolumbijā turpinās Pasaules kausa sezonu

Sestdien un svētdien Kolumbijas pilsētā Bogotā norisināsies UCI Pasaules kausa BMX superkrosā piektā, kā arī sestā posma sacensības. Dalībnieku vidū būs arī astoņi Latvijas sportisti, tostarp Eiropas čempionāta ceturtās vietas ieguvēja elitē Vineta Pētersone un Pasaules junioru vicečempione Veronika Monika Stūriška un Eiropas junioru vicečempions Mārtiņš Zadraks.

Kolumbijas posmi būs īpaši ar to, ka šīs būs pirmās lielās sacensības, kas iekļautas Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijā. Tas ļaus redzēt teju visus vadošos pasaules BMX atlētus. Viņu vidū būs arī astoņi Latvijas pārstāvji. Mūsu braucēji startēs elites un U23 grupās gan vīriešu, gan arī dāmu konkurencēs.

Elites dāmu grupā starp 29 dalībniecēm būs arī Eiropas čempionātā ceturto vietu izcīnījusī Vineta Pētersone (“Silvas ziķeri”). Trenera Ģirta Kātiņa audzēkne Kolumbijā pavadīja visu starpsezonas periodu un šeit atgriezās pēc gana sekmīga starta pasaules čempionātā.

Elites vīru grupā Latvijas godu aizstāvēs valsts čempions Kristens Krīgers (“AKSSC Valmiera/ Mītavas kumeļi”). Jelgavā augušais sportists atkopies pēc savainojumiem, kas viņam liedza startēt Eiropas un pasaules čempionātos.

U23 dāmu grupā īkšķi jātur par Veroniku Moniku Stūrišku (“Silvas ziķeri/ Smiltenes BJSS”). Šogad Veronika priecēja ar vairākiem ļoti lieliskiem rezultātiem. Trenera Ģirta Kātiņa audzēkne guva sudraba medaļu pasaules junioru čempionātā, kā arī bija piektā ātrākā Pasaules kausa trešajā posmā Nīderlandē. Starp šiem rezultātiem bija arī panākumi Eiropas kausa posmā Valmierā un citās sacensībās. Veronikas grupā uz starta redzēsim 28 sportistes.

Kopumā pieci latvieši startēs arī U23 vīru grupā. Viņu vidū Latvijas U23 čempions Rinalds Jānis Kārkliņš ("AKSSC Valmiera/ MŠA Valmieras puikas"), Eiropas junioru čempionāta sudraba medaļnieks Mārtiņš Zadraks ("AKSSC Valmiera/ BMX Mārupe"), Mārtiņš Emīls Treimanis, Edvards Glāzers (abi ("AKSSC Valmiera/ Tālava VSS") un Mikus Freimanis (“MŠA/ Valmieras puikas”).

Sestdien gaidāmā piektā posma sacensību sākums no pulksten 11:00 pēc vietējā laika (19:00 pēc Latvijas laika). Izšķirošie braucieni gaidāmi pulksten 15:00 (23:00 pēc Latvijas laika). Šāds pats laika grafiks ir sagaidāms arī svētdienas sacensībās.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044