BMX

Zadraks un Kaļveršs saņem LSFP Sporta stipendijas

LETA. Piektdien Rīgā svinīgi pasniegtas Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) valdes apstiprinātās stipendijas 2022./2023.studiju gadam, 1800 eiro stipendiju iegūstot florbolistiem Armandam Savinam un Krišjānim Tiltiņam, daiļslidotājam Denisam Vasiļjevam un biatlonistei Sanitai Buliņai.

Stipendiju komisija šogad saņēma rekordlielu studējošo sportistu pieteikumu skaitu - 114. Stipendija piešķirta 56 pretendentiem. Visvairāk stipendiju ieguvēju studē Latvijas Universitātē (LU) - 15, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā (LSPA) - 13, Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) - 13, Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) - pieci, Daugavpils Universitātē (DU) - četri.

Stipendiju ieguvēji pārstāv 26 sporta veidus. Viņu vidū visvairāk - astoņi - ir florbolisti, seši ir orientieristi, pieci - vieglatlēti, četri - smaiļotāji. Trīs sportisti pārstāv brīvo cīņu, ložu šaušanu un distanču slēpošanu, divi - biatlonu, motosportu (spīdveju), kērlingu, dambreti, 3x3 basketbolu, basketbolu, pa vienam - daiļslidošanu, airēšanu, fitnesu, sporta vingrošanu, boksu, peldēšanu, BMX riteņbraukšanu, triatlonu, šahu, galda tenisu, šosejas riteņbraukšanu, burāšanu un karatē.

Stipendiju komisijas priekšsēdētāja LSPA profesore Agita Ābele norādīja uz to, ka duālās karjeras jēdziens kļūst arvien atpazīstamāks sportistu vidū un to parāda šogad saņemtais rekordlielais pieteikumu skaits. "Sportistiem, kuri mērķē uz augstiem sasniegumiem, ir svarīgi just atbalstu un zināt, ka viņu līdzšinējie rezultāti sacensībās tiek novērtēti. Studēt un vienlaicīgi sportot ir tiešām grūti, tāpēc esmu patiesi priecīga un gandarīta, ka varam sportistiem dot iespēju sasniegt gan savus sporta, gan izglītības mērķus," teica Ābele.

"Ir svarīgi, ka ikviens atlēts vienlaikus sportista karjerai turpina ceļu uz augstāko izglītību. Tas nodrošinās to, ka viņš attīstīs sevi profesionāli, un, noslēdzot sportista karjeru, varēs arī turpmāk dzīvot kvalitatīvu dzīvi," par izglītības nepieciešamību teica LSFP prezidents Einars Fogelis.

Sporta stipendijas no valsts budžeta līdzekļiem tiek piešķirtas kopš 2007.gada, lai sekmētu studējošo augstas klases sportistu iespējas apvienot studijas ar sportiskās meistarības izaugsmi, kā arī, lai popularizētu studentu sportu un veicinātu rezervju sagatavošanu Latvijas izlašu komandām. Stipendija paredzēta tieši stipendiātu akadēmiskās un sportiskās izaugsmes sekmēšanai.

No riteņbraukšanas veidu sportistiem stipendijas saņēmuši - Eiropas BMX čempionāta otrās vietas ieguvējs junioriem Mārtiņš Zadraks un Latvijas U23 šosejas riteņbraucējs Matīss Kaļveršs. 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044