BMX

Oficiālā vizītē Latviju apmeklē UEC prezidents Della Kasa

Piektdien Latvijā viesojās Eiropas Riteņbraukšanas savienības (UEC) prezidents Enriko Della Kasa. Vizītes laikā tika parakstīts līgums par 2025. gada Eiropas BMX riteņbraukšanas čempionāta rīkošanu Valmierā. Tāpat UEC prezidents Māra Štromberga BMX trasei “Valmiera” piešķīra oficiālo Ziemeļeiropas BMX centra statusu un apmeklēja Valmieras, kā arī Murjāņu sporta ģimnāzijas sporta infrastruktūru.

UEC prezidents Latvijā viesojās jau trešo reizi. Šī gada vizītes galvenais mērķis bija svinīgā līguma parakstīšana starp UEC, Valmieras novada pašvaldību un Latvijas Riteņbraukšanas federāciju par 2025. gada UEC Eiropas BMX riteņbraukšanas čempionāta sarīkošanu Valmierā. Šādu godu, Valmiera saņēma arī 2019. gadā.

UEC prezidents uzsvēra izcilo Valmieras sporta infrastruktūru. Ne tikai augsta līmeņa trasi, bet arī Jāņa Daliņa vieglatlētika manēžu ar viesnīcu, baseinu, trenažieru zāli un citas sporta būves, kas Valmieru padara par BMX galvaspilsētu arī Eiropas līmenī. Della Kasa arī atzīmēja 2019. gadā augstākajā līmenī Valmierā sarīkoto Eiropas čempionātu, kas izpelnījās atzinību no dalībniekiem, valstu izlašu vadītājiem un UEC komandas.

Tāpat Della Kasa piešķīra Māra Štromberga BMX trasei “Valmiera” oficiālo statusa zīmi kā UEC Ziemeļeiropas BMX centram. Bez augsta līmeņa sacensībām, šeit norisināsies arī starptautiska līmeņa treniņnometnes un dažādi izglītības pasākumi tiesnešiem, treneriem un sportistiem.

Dienas pirmajā pusē Della Kasa viesojās Murjāņu sporta ģimnāzijā, kur vēsturiski ar panākumiem darbojās arī riteņbraukšanas nodaļa. UEC prezidents pārliecinājās par skolas izaugsmi pēdējo gadu laikā infrastruktūras attīstībā un mācību apstākļu uzlabošanā. Tika apmeklēts arī riteņbraucēju “bokss”, kas pēc rekonstrukcijas nu kļuvis plašāks un mājīgāks. Vienlaikus UEC prezidents guva skaidru apliecinājumu par nepieciešamību kopīgi meklēt risinājumu ekipējuma, tajā skaitā šosejas riteņbraukšanas velosipēdu, sagādāšanai izlašu sportistiem. LRF vairākkārt vērsusies pēc lūguma UCI solidaritātes programmās ar lūgumu pēc velosipēdiem.

Murjāņos Della Kasa tikās ar Ukrainas riteņbraucējiem un viņu treneriem, kuri kopš šī gada marta šeit dzīvo un aizvada treniņus. Jaunās Ukrainas riteņbraucējas pastāstīja par savu ikdienu un pauda cerību drīz atgriezties dzimtenē.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044