BMX

Zēbolds pēc gada pārtraukuma atgriežas Latvijas čempiona tronī BMX frīstailā

Zēbolds pēc gada pārtraukuma atgriežas Latvijas čempiona tronī BMX frīstailā“The Spot/ Center” telpās sestdien aizvadīts Latvijas čempionāts BMX frīstailā. Pro klasē par valsts čempionu kļuva ventspilnieks Ernests Zēbolds, kurš otrajā un trešajā vietā atstāja Valteru Klēpi, kā arī Ralfu Rozenblūmu.

Latvijas čempionāts šogad risinājās krietni ātrāk nekā iepriekšējos gadus. Tas tādēļ, lai mūsu vadošie sportisti iegūtu nepieciešamos UCI punktus priekš lielajām starptautiskajām sacensībām. Dalībnieki par čempiona titulu sacentās Pro grupā, bet paralēli notika arī amatieru sacensības.

Pro grupā piedalījās seši sportisti. No vadošajiem sportistiem traumas dēļ piedalīties nevarēja pērnā gada čempions Tomass Grīnbergs. Toties pārējie sportisti bija gatavi priecēt ar rūpīgi gatavotiem un elpu aizraujošiem uznācieniem. Galvenā favorīta statusu apliecināja pērnā gada Eiropas čempionātā piekto vietu izcīnījušais ventspilnieks Ernests Zēbolds. LOV sudraba sastāva atlēts saņēma 91,67 punktus, pārliecinoši pēc gada pārtraukuma atgriežoties Latvijas čempiona tronī.

Otro vietu ar priekš sevis ļoti labu sniegumu izcīnīja liepājnieks Valters Klēpis. 22 gadus vecā sportista sniegums tika novērtēts ar 78,67 punktiem. Trijnieku noslēdza Ralfs Rozenblūms. Tikai 16 gadus vecais liepājnieks tika 74,67 punktiem. Aiz TOP3 palika – Guntis Atmats, Emīls Priedīte un Arturs Virdzenieks.

Amatieru klasē pirmā vieta līgatnietim Valdim Ašeniekam (45,00 punkti). Otrajā vietā sekoja Leons Černovets (42,00 punkti). Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Timurs Osipovs (40,00 punkti). Otrās un trešās vietas ieguvēji ir vien desmit gadus jauni.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas izsaka pateicību “Parbmx” un “The Spot Center” par sacensību kvalitatīvu sarīkošanu.  

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044