BMX

Ar kuplu Latvijas sportistu līdzdalību Čehijā turpināsies Eiropas kauss BMX

Nedēļas nogalē Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisināsies UEC Eiropas kausa septītā un astotā posma sacensības. Dalībnieku vidū redzēsim kopumā 49 Latvijas BMX sportistus. Viņu vidū būs arī mūsu vadošie elites vīri – Kristens Krīgers un Mikus Dāvids Strazdiņš.

Pēc lieliski aizvadītajiem diviem Eiropas kausa posmiem pie mums Valmierā, vērienīgais BMX seriāls pārcēlies uz Čehijas Republiku, kur Benātki pie Jizeras nedēļas nogalē kuplā skaitā tiks aizvadīti nākamie divi posmi. Benātki pie Jizeras atrodas lielisks BMX komplekss ar astoņus metrus augstu starta kalnu un citu nepieciešamo infrastruktūru, lai sacensības varētu tikt aizvadītas augstākajā līmenī.

Uz Čehiju devies arī prāvs pulks Latvijas braucēji. Kopumā elites, U23, junioru, bērnu, jauniešu un amatieru klasēs mūsu valstī pārstāvēs 49 sportisti, kas ir viena no lielākajām pārstāvniecībām. Elites grupā vīriem īkšķi jātur par abiem vadošajiem mūsu valsts pārstāvjiem – Latvijas čempionu Kristenu Krīgeru no “Mītavas kumeļi” un valmierieti Mikusu Dāvidu Strazdiņu no “AKSSC Valmiera/ Tālava”. Abiem Valmieras posmos pa reizei izdevās tikt lielajā finālā. Kristenam piektajā posmā sestā vieta, bet Mikusam sestajā posmā piektā pozīcija.

U23 vīru konkurencē Latvijas lielākās cerības saistāmas uz Valmieras posmā trešo vietu ieguvušo “AKSSC Valmiera” sportistu Kārli Pedraudzi un viņa komandas biedru Emīlu Mārtiņu Treimani. Tāpat uzvaru sēriju turpināt gatavs mūsu vadošais B15/16 grupas braucējs Kristers Apels no “BMX Rīga/ RRS”. Jāatzīmē arī neuzvaramā krūzeru grupas braucēja Ģirta Jonkusa dalība.

Sacensību sākums gan sestdien, gan svētdien gaidāms pulksten 10:15 pēc Latvijas laika, kad trasē dosies elites, U23, junioru un B15/16 grupu braucēji. Pārējās grupas sacensības aizvadīs no pulksten 15:10.

Sacensībām tiešraidē iespējams sekot mājaslapā www.uec.ch.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044