BMX

LRF Olimpiskajam draftam izvirza Edvardu Emīlu Libertu

Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) izsludinātajai jauno talantu programmai “Olimpiskais drafts” pieteikusi BMX braucēju, 2019. gada Eiropas čempionu un pasaules vicečempionu Edvardu Emīlu Libertu.

 Pateicoties sadarbības partneru - privāto uzņēmēju atbalstam, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) pieteikusi jaunu programmu “Olimpiskais drafts”, kuras mērķis ir identificēt un atbalstīt individuālo Olimpisko sporta veidu jaunos, talantīgos atlētus vecumā no 16 – 20 gadiem, motivējot sasniegumiem pārejas periodā uz pieaugušo sportu.

Kļūstot par programmas nominantiem, jaunie sporta talanti var cīnīties par 3 stipendijām 25 000 euro apmērā katram  un par 3 stipendijām  5000 euro apmērā katram gadā. Sporta veidu federācijas savus kandidātus var pieteikt līdz 8. martam, savukārt uzvarētājus žūrija paziņos 30. martā.

Savu kandidātu “Olimpiskajam draftam” pieteikusi arī Latvijas Riteņbraukšanas federācija. Par to izvēlēts talantīgais BMX sportists Edvards Emīls Liberts. Viņa sasniegtie rezultāti un progress pēdējo gadu laikā iedvesmojis daudzus sporta veidā iesaistītos jaunos braucējus un konkurentus.

2019. gadā Edvards savu skatītāju priekšā spēja izcīnīt Eiropas čempiona titulu, kam pāris nedēļas vēlāk sekoja gūtā otrā vieta pasaules čempionātā B16 vecuma grupā. Talantīgais sportists 2020. gadā, nenotiekot pasaules un Eiropas čempionātiem, triumfēja Latvijas junioru čempionātā un ieguva virkni citas uzvaras Baltijas mēroga sacensībās.

Edvarda Emīla Liberta mērķis ir cīnīties par ceļa zīmi uz Parīzes Olimpiskajām spēlēm. Viņa darba ētika, cieņa pret treneri, apkalpojošo personālu, atbalstītājiem un līdzjutējiem ir būtisks priekšnoteikums šī mērķa sasniegšanai. Edvarda Emīla ikdiena paiet Valmierā esošajā Augstas klases sportistu sagatavošanas centrā, kur ļoti kvalitatīvos apstākļos viņš mērķtiecīgi soli pa solim tiecas pretim jaunām sportiskajām virsotnēm, lai kādu dienu nestu savu, pilsētas un visas Latvijas vārdu visaugstākā līmeņa elites sportā.

Vairāk par Edvardu uzzini Filipa Krista Rozīša veidotajā video.

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044