BMX

39 Latvijas sportisti nedēļas nogalē Zolderā aizvadīs UEC Eiropas BMX čempionātu  

Sestdien un svētdien Beļģijas pilsētā Zolderā norisināsies UEC Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā. Sacensībām pieteikti kopumā 39 Latvijas sportisti. Elites konkurencē vienīgais Latvijas pārstāvis būs Kristens Krīgers, kamēr virkne latviešu startēs jaunizveidotajā U23 vecuma grupā.

UEC Eiropas čempionāts tika gaidīts ar lielu nepacietību. Pērn pandēmijas dēļ šīs sacensības tika atceltas. Šogad Eiropas čempionātam pieteikti 834 sportisti no 25 valstīm. Jāņem vērā, ka sacensības šogad norisinās dalībniekiem no 13 gadu vecuma. Latviju jaunatnes un pieaugušo grupās kopumā pārstāvēs 39 dalībnieki.

Sacensības uzņems Beļģijas pilsēta Zoldera, kur atrodas viens no lielākajiem un populārākajiem BMX centriem Eiropā. Sacensības šoreiz norisināsies divu dienu garumā – sestdien un svētdien.

Pirmajā sacensību dienā par godalgām sacentīsies elites, jaunizveidotās U23, kā arī junioru grupu sportisti vīriešu un sieviešu konkurencēs. U23 konkurence ir lielisks starpposms junioru vecumu pārsniegušajiem sportistiem, lai sekmīgi un pakāpeniski ieietu pieaugušo sportā. Svētdien par godalgām sacentīsies jaunatnes un amatieru grupu braucēji, kā arī pieaugušo komandu braucieni. Vīriešu konkurencē komandu sacensībās būs pārstāvēta arī Latvija.

Vīriešu elites grupā kā vienīgais no Latvijas sportistiem būs Kristens Krīgers. “Mītavas kumeļi/ AKSSC Valmiera” braucējs sekmīgi atkopies pēc savainojuma Pasaules kausa sacensībās un būs gatavs sevi apliecināt no labākās puses prestižajās sacensībās. Jāņem vērā, ka saistībā ar tuvojošajām olimpiskajām spēlēm, liela daļa olimpiešu, tostarp Helvijs Babris, Eiropas čempionātu izlaidīs. 

Olimpiete Vineta Pētersone, kā arī Vanesa Buldinska, Edvards Glāzers, Mikus Dāvis Strazdiņš, Niks Rožukalns un Rinalds Jānis Kārkliņš pārstāvēs Latviju U23 grupā. Tikmēr junioru konkurencē startēs  -  Līva Lizete Glāzere, Mārtiņš Zadraks, Edvards Emīls Liberts, Kārlis Pedraudzis, Ivars Svarinskis un Emīls Mārtiņš Treimanis. Savās vecuma grupās favorītu lokā būs arī – Paula Kibare, Edgars Langmanis, Kristers Apels, Mikus Freimanis un citi.

Sacensību sākums sestdien gaidāms pulksten 15:00 pēc Latvijas laika, bet lielie fināli elites, U23 un junioru grupām gaidāmi ap pulksten 19:30. Sacensību izšķirošajiem braucieniem līdzi sekot iespēja būs kanālā “Eurosport1”, bet pirmās kārtas braucieni, kā arī jaunatnes un amatieru grupu sacensības ērti būs vērojamas uec.ch mājaslapā.

Svētdien sacensību sākums gaidāms no pulksten 10:00 pēc Latvijas laika. Komandu braucieni notiks pulksten 13:00.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044