MTB

“Vivus.lv MTB Maratons 2021” sacensības 25.jūlijā turpinās Alūksnē

Svētdien, 25. jūlijā, Alūksnes novada sporta bāzē “Mežinieki” tiks dots starts “Vivus.lv MTB Maratons 2021” trešajam posmam. Velosportisti un aktīvie kalnu divriteņu sporta entuziasti dosies “HRX” maratona un “Latvijas Valsts Meži” (LVM) pusmaratona distancēs, tikmēr jaunākie braucēji izkops savas velo prasmes “Baltais” pusaudžu distancē. Bet lai pamēģinātu noķert MTB sacensību sajūtu piedāvājumā arī Johnny Blooms velobrauciens, kas būs īsākā trasē un mazliet vieglāku trasi. Organizatoru informācija. 

Lai pieteiktos sacensībām, sava dalība jāreģistrē www.mtb-maratons.lv mājaslapā, norādot sev izvēlēto distanci. Ar precīziem distanču garumiem var iepazīties mājaslapā.

Sacensību dienā dalībniekiem numuru izņemšana “HRX” maratona un “Baltais” pusaudžu distancēm sāksies plkst. 8.30. Savukārt, “Latvijas Valsts Meži” pusmaratona distances dalībnieki numurus varēs izņemt no plkst. 11.30 līdz plkst. 13.00.

Pirmie trasē dosies “HRX” maratona distances sportisti - plkst. 10.00, kam drīz sekos “Baltais” pusaudžu distances braucēji. “Latvijas Valsts Meži” pusmaratona distances starts paredzēts plkst. 13.30. Sīkāk ar dienas kartību varēs iepazīties sacensību mājaslapā http://www.mtb-maratons.lv

Vivus.lv MTB Maratons ir “Normāls” kalnu divriteņu maratons Latvijas un Igaunijas mežos, kas piedāvā dalībniekiem iespēju būt dabā maratona vai pusmaratona distancēs jau 15 gadus. Šogad Vivus.lv MTB Maratons norisinās 7. posmos Latvijā un Igaunijā.

Alūksniete Beāte Kovgere ir “HRX” maratona sieviešu konkurences līdere pēc pirmajiem 2 posmiem Talsos. “Talsu pirmos 2 posmus gaidīju ar lielu neziņu, kā būs. Pirmkārt, divas dienas starts lielā karstumā. Otrkārt, otrās dienas starts bija savādāka formāta kā ierasts, ar intervālu startiem. Sapratu vienu, ka otrajā dienā dalību neņemšu, ja pašsajūta nebūs laba, bet viss izvērtās ļoti veiksmīgi un esmu apmierināta ar pirmajiem startiem. Mājās vienmēr ir lielāka spriedzīte startēt, bet esmu priecīga, ka Vivus MTB maratons jau trešo gadu notiks Alūksnē. Mājas trasē startēšu ar līderes krekliņu, tas noteikti dos papildu spriedzīti, lai nosargātu krekliņu” stāsta mājiniece Beāte Kovgere.

Sacensību organizatoriem rīkojoties atbildīgi un ievērojot Latvijas valdības noteiktos drošības pasākumus, kas nepieciešami koronavīrusa izplatības risku mazināšanai, Vivus.lv MTB maratona sacensībās tiks nodrošināti valstī noteiktie pulcēšanās ierobežojumi un higiēnas prasības. Vivus.lv MTB maratons organizatori lūdz sacensību dalībniekiem un līdzjutējiem būt atbildīgiem un ievērot valstī noteiktos drošības pasākumus.

Būsim atbildīgi viens pret otru un tiekamies Alūksnē 25.jūlijā!

Vivus.lv MTB Maratons 2021 nākamie posmi:

7. un 8. augustā – Cēsīs

11. septembrī – Apē (MTB-100) 

2. oktobrī – Baldonē (sezonas noslēgums)

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044