MTB

Svētdien Kūkās notiks aizraujošais “VeloExpress” Latvijas čempionāts MTB maratonā + GPX FAILS  

Šīs nedēļas svētdienā Jēkabpils novada Kūku pagasta Sūnās norisināsies pirmais “VeloExpress” Latvijas atklātais čempionāts MTB maratonā, kā arī tradicionālais “Kūku MTB” maratons. Sacensībās reģistrējušies teju 400 dalībnieki, viņu vidū arī pēdējo trīs gadu čempions Oskars Muižnieks. Foto: Agnis Melderis. Trases GPX Fails pieejams ŠEIT:

Valsts labākie kalnu riteņbraucēji Latvijā tik populārajā maratona disciplīnā pirmo reizi par godalgām sacentīsies atsevišķās sacensībās. Jaunais Latvijas čempionāta ģenerālsponsors ir pašmāju velo veikals “VeloExpress”.  Gada prestižākās MTB maratona sacensības uzņems Kūku pagasts. Jau vairākus gadus šeit norisinās “Līvānu velokluba” rīkotās “Kūku MTB” sacensības, kas arī šogad notiks vairākās vecuma un meistarības grupās nelicencētajiem sportistiem.

Trases veidotājs un sacensību organizators Dainis Skrūzmanis ir parūpējies par vienu no visu laiku aizraujošākajām, tehniskākajām un izaicinošākajām MTB maratona trasēm Latvijā. Ieguldīts liels darbs, lai sportistiem tiktu sagatavota kvalitatīva un baudāma distance. Sacensību centrs atradīsies Kūku pagasta Sūnās iepretim stadionam.

Reģistrācijas centrs tiks atvērts jau no pulksten 09:30. Pirmais starts gaidāms pulksten 11:00, kad 68 kilometru garajā distancē dosies maratona brauciena dalībnieki. Ar atsevišķu intervālu distancē kopā dosies šīs distances sievietes, kā arī Open klases dalībnieki. Ap pulksten 11:10 savas sacensības 11 kilometru garajā distancē uzsāks pusaudžu un iesācēju brauciena dalībnieki. Tikmēr ap pulksten 13:00 starta šāviens tiks dots 37,5 kilometru garās pusmaratona distances dalībniekiem. Arī šeit dāmām būs atsevišķs starts. Apbalvošana gaidāma pēc pulksten 15:30.

Ātrākie tiks noteikti kopumā 25 vecuma un meistarības grupās. 17 no tām tiks kronēti Latvijas čempioni, bet pārējās astoņās cīņa notiks par “Kūku MTB” maratona tituliem.

Iepriekšējā reģistrācija sacensībām ir noslēgusies. Tomēr iespēja pieteikties tiks dota arī uz vietas sacensību dienā. Kopumā reģistrējušies jau gandrīz 400 dalībnieku.

Sacensību galvenais atbalstītājs ir veikals “VeloExpress”. Velosacensības tiek organizētas Interreg V-A Latvijas – Lietuvas programmas 2014.-2020.gadam ietvaros, realizējot projektu “Dzīves apstākļu uzlabošana Latgales, Zemgales un Utenas reģionos, izveidojot pārrobežu sadarbības tīklu riteņbraukšanas un veselīga dzīvesveida aktīvistiem” Projekts LLI-536 “VeloL” Sacensības finansē “Eiropas Reģionālās attīstības fonds” (ERDF).

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044