MTB

Muižnieks un Purniņš sestdien Elbas salā aizvadīs PČ MTB maratonā

Sestdien Itālijai piederošajā Elbas salā norisināsies pasaules čempionāts MTB maratonā. Prestižajās sacensībās, kuru garums sasniegs 115 kilometrus, startēs arī divi Latvijas izlases sportisti – Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš.

Pasaules čempionāts kalnu riteņbraukšanā (MTB) maratona (XCM) disciplīnā šogad tiek rīkot Itālijai piederošajā Elbas salā. Šī sala ir bagāta ar stāviem, akmeņainiem kāpumiem. Sacensības pulcēs ne vien vadošos maratona disciplīnas pārstāvjus, bet arī virkni augsta līmeņa XCO krosa sportistus, tostarp leģendāro šveicieti Nino Šurtetu.

Latviju prestižajās sacensībās jau ne pirmo gadu pārstāvēs “DTG – MySport” komandu pārstāvošie – Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš. Abi vīri iepriekš sevi sekmīgi apliecinājuši kā pasaules, tā arī Eiropas čempionātos. Šī gada Eiropas čempionātā Oskars bija 24, kamēr Lauris 35. Divus gadus iepriekš Latvijas čempions Muižnieks varēja lepoties ar 25. vietu pasaules čempionātā.

Sacensību garums šī gada pasaules čempionātā sasniegs 115 kilometrus, kas ir krietni vairāk nekā iepriekšējos gadus ierasts. Distance sadalīta trīs apļos. Riteņbraucēji trases laikā pievarēs 4500 augstuma metrus, kamēr viens no stāvākā kāpuma posmiem būs 34% stāvs, kas ir vairāk nekā iespaidīgi. Kopumā trase jāvērtē kā līdzīga MTB krosam. Tajā būs daudz šauru posmu, kur apdzīšana ir ļoti apgrūtināta.

Starts gaidāms pulksten 09:45 pēc Latvijas laika. Sacensībām būs iespēja sekot līdzi video translācijā “Eurosport palyer” platformā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044