MTB

Muižnieks izcīna 34. vietu ārkārtīgi smagajā PČ MTB maratonā  

Sestdien Itālijā esošajā Elbas salā aizvadīts pasaules čempionāts MTB maratonā. No Latvijas sportistiem 120 kilometru garajā un fiziski ļoti smagajā distancē Oskars Muižnieks izcīnīja 34. vietu, kamēr Lauris Purniņš finiša līniju šķērsoja 54. pozīcijā.

Šī gada pasaules čempionāts MTB maratonā norisinājās Itālijai piederošajā Elbas salā. Sacensības solījās būt ļoti nopietns pārbaudījums ikvienam to dalībniekam. Tas tādēļ, ka organizatori bija izveidojuši ļoti tehniski sarežģītu un garu trasi.

Vīru elitē sportisti pievarēja 120 kilometru garu distanci, kas ir visu laiku garākā pasaules čempionātos. Ātrākie braucēji trasē pavadīja krietni vairāk par sešām stundām, kas pie tik tehniskas un kāpumiem bagātīgas distances, bija vairāk kā iespaidīgi. Salīdzinājumam, Eiropas čempionātā MTB maratonā ātrākie trasi veica nedaudz virs četrām stundām. Distance bija sadalīta trijos apļos. Distances laikā riteņbraucēji pievarēja 4500 augstuma metru, kamēr katrā aplī bija jāpievar arī kāpums, kura stāvuma pakāpe sasniedza 30 procentus.

Latviju prestižajās sacensībās pārstāvēja Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš. Abi “DTG – MySport” vienības sportisti regulāri piedalījušies kā pasaules, tā arī Eiropas čempionātos. Interesanti, ka sacensībās startēja arī virkne pasaules vadošo XCO krosa braucēju, slaveno Nino Šurteru ieskaitot. Garā trase gan bija pārāk liels izaicinājums šiem vīriem, no kuriem lielākā daļa, tostarp Šurters izstājās.

Abi mūsu vīri sacensības iesāka gana pacietīgi, labi apzinoties kopējo garumu un smagumu. Oskars Muižnieks, kurš bija mūsu komandas līderis, pamazām sāka uzlabot pozīcijas. Mūsu sportists, spēja turēt uzņemto tempu, kas ļāva apsteigt vienu konkurentu pēc otra. Trešajā aplī Oskars sasniedza augsto 19. apļa laiku. Finišā, atdevis pēdējos spēkus, Latvijas čempions iebrauca cienījamajā 34. vietā. Savā garākajā mūža sacīkstē, Muižnieks trasi veica pēc 6 stundām 41 minūtes un 53 sekundēm.

Lauris Purniņš arī ar katru apli savas pozīcijas tikai uzlaboja. No Pļaviņām nākušais kalnu riteņbraucējs trešajā aplī bija 43., kamēr finiša aplī 31. Sacensības Lauris noslēdza 54. vietā, trasē pavadot 7 stundas 9 minūtes un 52 sekundes.

Par pasaules čempionu kļuva Vācijas kalnu riteņbraucējs Andreas Sēvalds, kurš finišēja pēc 6 stundām 2 minūtēm un 3 sekundēm. Otrā vieta Djēgo Alfonso Ariasam (+00:02:24), kamēr bronza Hosē Diasam (+00:05:31).

Finišēja 73 no 112 startējušajiem riteņbraucējiem.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044