Latvijas vadošo riteņbraucēju cīņa par Baltijas čempiona titulu  “Sportacentrs.com TV” tiešraidē  

Pirmo reizi vēsturē Latvijas un Baltijas čempionāta sacensībām šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā elites vīru konkurencē būs iespēja sekot TV tiešraidē, ko piedāvās kanāls “Sportacentrs.com TV”. Tiešraidē vadošo Latvijas, Lietuvas un Igaunijas elites sportistu cīņām ikviens varēs sekot svētdien no pulksten 15:00 – 17:30. Foto: Kaspars Suškevičs. 

Pēc 17 gadu pārtraukuma ir atjaunots Baltijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā. Tā ietvaros divu dienu garumā vairāk nekā 650 sportisti mērosies spēkiem arī par Latvijas, Lietuvas un Igaunijas čempionu tituliem. Sacensības sestdien un svētdien norisināsies Igaunijas pilsētā Valgā, kuras apkārtnē izveidotas ļoti aizraujošas un tehniski sarežģītas trases.

Sestdien par godalgām sacentīsies jauniešu, junioru, amatieru un senioru (master) grupu braucēji, kamēr svētdien godalgas dalīs vairāk nekā 60 dalībnieču lielais sieviešu peletons, kurā brauks kā elites sievietes, tā amatieres un juniores. Čempionāta kulminācija neapšaubāmi būs elites vīru grupas brauciens. Tam pieteikti 88 dalībnieki, kas ļaus sacensības padarīt daudz aizraujošākas un skatāmākas līdzjutējiem.

Latviju Baltijas čempionātā pārstāvēs visi labākie šosejas riteņbraucēji. Viņu vidū redzēsim visus trīs pasaules tūres komandu braucējus – Tomu Skujiņu, Kristu Neilandu un Emīlu Liepiņu. Lielisku sniegumu šogad demonstrē Mārtiņš Pluto, bet savas iespējas gatavi izmantot būs arī tādi vīri kā – Māris Bogdanovičs, Andžs Flaksis un Andris Vosekalns. Igaunijas vadošie spēki būs pasaules tūres braucēji – Martins Lāss, Normans Vahtra un Reins Tāramē. Tikmēr lietuviešu godu aizstāvēt centīsies Ignatas Konovalovas (“Groupama – FDJ”) un “Parīze – Rubē” TOP 10 iekļuvušais Evaldas Siškevičus.

Patiesi aizraujošajām sacensībām pirmo reizi vēsturē būs iespējams sekot video tiešraidē kādā no Latvijas televīzijām. Šo lielisko iespēju piedāvās “Sportacentrs.com TV”. Būs vērojamas elites vīru izšķirošās sacensības. Valgai “Sportacentrs.com TV” pieslēgsies no pulksten 15:00, bet finišs gaidāms uz pulksten 17:30. Sportisti veiks nepilnu 180 kilometru garu distanci, kas vedīs pa vairākiem apļiem.

Tiešraidi komentēs Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs Toms Markss un bijušais profesionālais šosejas riteņbraucējs Arvis Piziks. Komentētāji analizēs gan notikumus trasē, gan arī pastāstīs taktiskos risinājumus un ar riteņbraukšanu saistītas aktualitātes.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044