Skujiņš iesaistās ātri noķertā atrāvienā; Kavam jau otrā uzvara tūrē  

Ceturtdien ar leģendārā brita Marka Kavendiša uzvaru aizvadīts prestižā daudzdienu velobrauciena “Tour de France” sestais posms. “Trek – Segafredo” komandas Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš distances sākumā iesaistījās atrāvienā, bet samērā ātri tika panākts. Carnikavietis finišēja vadošajā grupā.

Pēc individuālā brauciena, kurā uzvarēja pērnā gada kopvērtējuma uzvarētājs Tadejs Pogačars, ceturtdien “Tour de France” daudzdienu velobrauciens turpinājās ar 160,4 kilometru garo līdzenuma etapu. Šeit lieliska iespēja sevi apliecināt bija sprinteriem, tostarp britam Markam Kavendišam, kurš otrdien izcīnīja uzvaru un savā īpašumā pārņēma zaļo kreklu.

Jau pašā distances sākuma daļā nokomplektējās visai spēcīgs atrāviens. Astoņu braucēju lielajā grupiņā bija arī Toms Skujiņš. Ar viņu kopā arī tādi vīri kā – Nils Polits (“Bora – Hanshrohe”), olimpiskais čempions Gregs van Avermāts (“AG2R Citroen”), Tomass de Gents (“Lotto Soudal”), Kaspars Asgrēns (“Deceuninck – Quick Step”) un citi ļoti spēcīgi braucēji. Peltonā esošās komandas nebija mierā ar tik spēcīgu atrāvienu un darīja visu, lai to panāktu. Tas arī izdevās. Skujiņš un teju visi pārējie atgriezās grupā.

Vēlāk izveidojās divvadība. Priekšā esošajam van Avermātam pievienojās Rodžers Klūge (“Lotto Soudal”), kurš ir vadošais Kaleba Jūena palīgs. Titulētais austrāliešu sprinteris Jūens sacensības pameta pēc smaga kritiena ceturtajā posmā. Olimpiskais čempions uzvarēja starpfinišos. Līderu pārsvars svārstījās starp vienu līdz divām minūtēm. Pārsvars pilnībā tika likvidēts viens 2,5 kilometrus pirms finiša.

Peletona priekšā izšķirošajos mirkļos vadību uzņēmās “Deceuninck – Quick Step” vīri, kuru uzdevums bija maksimāli palīdzēt Kavendišam. Beļģu komandas darbs bija lielisks, kas ļāva Kavendišam aizraujošā cīņā izcīnīt jau savu otro uzvaru šī gada tūrē.

Kavs guva savu 50. uzvaru grandtūrēs, kā arī ir vien divu uzvaru attālumā no visu laiku titulētākā etapu braucēja – Edija Merksa – panākuma, 34 uzvarām “Tour de France”. Distancē uzvarētājs pavadīja 3 stundas 17 minūtes un 36 sekundes. Otrā vieta Jaspera Filipsenam no “Alpecin Fenix”, bet trijnieku noslēdza Nasers Buanī (“Arkea Samsic”).

“Trek – Segafredo” līderis šīs dienas etapā Mads Pedersens finišēja desmitajā vietā. Lielajā grupā droši finišēja arī Toms Skujiņš. Latviešu riteņbraucējs tiks klasificēts 92. vietā. Turpat aiz Toma bija Bauke Mollema, kuru latviešu riteņbraucējs pieskatīja no nevajadzīgiem kritieniem.

Tūres kopvērtējumā izmaiņas nav notikušas. Līderis ir Metjū van der Pūls (“Alpecin – Fenix”), kurš par 8 sekundēm apsteidz Tadeju Pogačaru. Trešais ir Vouts van Ārts, kuru no van der Pūla šķir 30 sekundes.

No “Trek – Segafredo” vīriem Bauke Mollema ir 15. vietā (+00:02:08). Tikmēr Toms Skujiņš saglabā 28. vietu, 4 minūtes un 29 sekundes aiz līdera.

Velobrauciens turpināsies piektdien ar tūres garāko etapu – 249 kilometru garu pārbaudījumu.  Distances beigu daļā iekļauti pa diviem trešās un ceturtās kategorijas kāpumiem. Labas iespējas var būt atrāvienam, kurā ceram redzēt Latvijas čempionu.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044