Blūms pēc kritieniem pirmajā aplī finišē 47. vietā Pasaules kausa Francijas posmā  

Svētdien Francijas pilsētā Les Getsā noslēdzās Pasaules kausa ceturtais posms kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskajā krosā (XCO). Vīru elites sacensībās Latvijas čempions Mārtiņš Blūms finišēja 47. vietā, kamēr uzvaru otro posmu pēc kārtas guva šveicietis Matiass Flukcigers.

Latvijas šobrīd vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms laika posmu starp Pasaules kausa MTB XCO krosā trešo un ceturto posmu pavadīja Rietumeiropā. Trenera Jāņa Mūsiņa audzēknis startēja arī Šveices kausa sacensībās, kurās guva desmito vietu.

Pasaules kausa ceturto posmu uzņēma Francijas pilsēta Les Getsa. Par godalgām sacentās kā XCO krosa, tā arī Downhill disciplīnas sportisti. Vienīgais Latvijas pārstāvis vīru elites XCO krosa sacensībās bija Mārtiņš Blūms. Svētdien sacensību laikā lija visai spēcīgs lietus, kas trasi padarīja ļoti dubļainu un līdz ar to arī smagāku, kā arī lēnāk braucamu.

Sacensības mūsu riteņbraucējam ne tuvu neiesākās kā plānots. Tā vietā, lai cīnītos par vietu TOP 30, pirmajā aplī Mārtiņš piedzīvoja divus kritienus, kas viņu atsvieda uz beigu pozīcijām. Turpinājumā viņš pakāpeniski savas vietas uzlaboja, apdzenot vienu konkurentu pēc otra. Ceturtajā aplī Blūms sasniedza 33. labāko apļa laiku. Finiša līniju “CST PostNL Bafang” komandas braucējs sasniedza 47. vietā.

Uzvarēja Šveices sportists Matiass Flukcigers, kuram šī bija jau otrā Pasaules kausa posmu uzvara pēc kārtas. Šveicietis finišēja pēc 1 stundas 27 minūtēm un 33 sekundēm. Otrā vieta čeham Ondrejam Cinkam (+00:00;25), kamēr labāko trijnieku noslēdza Francijas braucējs Žordans Šarū (+00:00:35). Blūms uzvarētājam zaudēja 7 minūtes un 39 sekundes. Sacensībās startēja 106 dalībnieki no 28 valstīm.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044