Politss izcīna pirmo uzvaru “Tour de France”; Skujiņš finišē vienā grupā ar Pogačaru  

“Tour de France” velobrauciena 12. posmā solo panākumu svinēja “Bora – hansgrohe” Vācijas riteņbraucējs Nils Politss, kurš iesaistījās sekmīgā dienas atrāvienā. Mūsu Toms Skujiņš finišēja lielajā peletonā, kurā bija arī kopvērtējuma līderis Tadejs Pogačars, un ieņēma 63. vietu. Sieviešu “Giro d’Italia” septītajā posmā Līna Svarinska ļoti smagā distancē finišēja 117. vietā.

Pirms “Tour de France” 12. posma no sacensībām traumas dēļ izstājās daudzkārtējais zaļā krekliņa ieguvējs Peters Sagans. Trīskārtējais pasaules čempions šogad tūrē ar ļoti augstiem rezultātiem neizcēlās. Velobrauciena 12. posmā riteņbraucēji veica 159,4 kilometru garu distanci. Pēc trešdienas smagā kalnu posma, kurā otro un trešo vietu izcīnīja Toma Skujiņa komandas biedri – Kenijs Elisons un Bauke Mollema, 12. posms bija ar krietni mazāk kāpuma metriem.

Bija liela iespēja sekmīgam dienas atrāvienam, kas arī piepildījās. No peletona spēja aizbēgt 13 braucēju liela grupa. Šajā kompānijā bija arī Skujiņa komandas biedrs Edvards Tēnss, pasaules čempions Žiljēns Alafilips, Andrē Greipels un Šveices čempions Stefans Kings. Ātri vien tapa skaidrs, ka peletons nav ieinteresēts atrāvienu likvidēt. Tas tādēļ, ka neviens no tajā esošajiem sportistiem nepretendē uz ļoti augstu vietu kopvērtējumā.

Beigu daļā solo vadību ieguva savulaik otro vietu “Parīze – Rubē” velobraucienā otro vietu ieguvušais vācietis Nils Politss, kurš vēl pērn bija Krista Neilanda komandas biedrs, bet šogad pārstāv savas valsts komandu “Bora – hansgrohe”. 27 gadus vecais riteņbraucējs tā arī palika nenoķerts līdz finišam, izcīnot skaistu uzvaru. Trasē viņš pavadīja 3 stundas 22 minūtes un 12 sekundes. Iespaidīgs bija vidējais ātrums, kas pārsniedza 47 kilometrus stundā. Cīņā par otro vietu “Movistar” spāņu braucējs Imanols Ervitī pārspēja austrālieti Hariju Svīniju, kurš pārstāv “Lotto Soudal” vienību. Abi uzvarētājam zaudēja 31 sekundi.

Lielā grupa ar visiem kopvērtējuma favorītiem finišēja vairāk nekā 15 minūtes pēc uzvarētāja. Tās galvgalī atkal Marks Kavendišs. Mūsu Toms Skujiņš arī posmu noslēdza šajā kompānijā, ierindojoties 63. vietā. Tūri vēl turpina 155 riteņbraucēji.

Kopvērtējumā bez izmaiņām. Līderis Tadejs Pogačars tuvāko sekotāju Rigoberto Uranu apsteidz par 5 minūtēm un 18 sekundēm. Tūre turpināsies piektdien, kad tiks veikts 220 kilometru garais 13. posms, kurā arī iespējas var rasties atrāvienam. Pēc tā sekos vairāki izteikti kalnu etapi.

Itālijā savu debija “Giro” turpina Latvijas čempione Līna Svarinska. Mūsu sportiste, kā jau debitantei pienākas, pirmajā lielajā tūrē gūst neatsveramu pieredzi, kas viņai noderēs turpmākajos gados. Ceturtdien riteņbraucējas sacentās 109 kilometru garajā astotajā posmā ar finišu kalnā.

Uzvarēja leģendārā Mariana Vosa no Nīderlandes komandas “Jumbo – Visma”. Titulētā sportiste aiz sevis atstāja Itālijas riteņbraucēju Elisu Longo no “Trek – Segafredo”. Līna finišēja 117. vietā, nepilnas 26 minūtes aiz uzvarētājas. Sacensībās vēl atlicis aizvadīt trīs posmus.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044