Skujiņš iesaistās "Tour de France" 14. posma sākuma atrāvienā; finišā uzvar komandas biedrs Mollema

Prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" četrpadsmitais posms noslēdzies ar Toma Skujiņa komandas biedra Baukes Mollemas uzvaru, pie pirmās vietas atsevišķā Francijas tūres posmā tiekot otro reizi karjerā un pirmo reizi kopš 2017. gada. Kopvērtējuma līdera godu saglabājis slovēnis Tadejs Pogačars.

 Nepilnus 184 kilometrus garais vidēji kalnainais posms sākās ar piecu riteņbraucēju atrāvienu, un šajā kvintetā bija arī vienīgais Latvijas dalībnieks tūrē Toms Skujiņš. Peletons viņus panāca aptuveni 100 kilometrus līdz finišam. Posma izšķirošie notikumi risinājās 41 kilometru līdz beigām, kad no citas atrāviena grupas aizmuka nīderlandietis Mollema, 21 kilometru līdz finišam iegūstot pusotru minūti lielu pārsvaru un lielāko daļu no tā arī spējot nosargāt.

Mollema tuvākos sekotājus austrieti Patriku Konrādu un kolumbieti Serhio Igitu apsteidza par 64 sekundēm, bet 36 riteņbraucēju grupa ar kopvērtējuma vadošajiem sportistiem no Mollemas atpalika gandrīz septiņas minūtes un ierindojās no 15. līdz 50. vietai. Pogačars no kopvērtējuma augšgala finišēja visaugstāk – 18. pozīcijā -, taču ļoti būtisku lēcienu kopvērtējumā veica mājinieks Gijoms Martēns. Pēc vakardienas posma kopvērtējumā bijis devītajā vietā un deviņarpus minūtes aiz Pogačara, šodien viņš finišēja vienpadsmitais, atspēlēja gandrīz piecarpus minūtes un lielajā ieskaitē uzlidoja uz otro pozīciju – 74 sekundes priekšā kolumbietim Rigoverto Uranam.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044