Trešdienas rītā Skujiņš aizvadīs olimpisko individuālo braucienu  

Trešdien Tokijas Olimpisko spēļu šosejas riteņbraukšanas sacensības noslēgsies ar individuālajiem braucieniem. Pulksten 09:02 pēc Latvijas laika 44,2 kilometru garajā distancē dosies Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš. Sacensības tiešraidē būs vērojamas LTV7 kanālā.

 Olimpiskajās individuālā brauciena sacensībās startēs kopumā 39 riteņbraucēji no 31 valsts. Viņu vidū arī vienīgais Latvijas pārstāvis – Toms Skujiņš. Carnikavietim šī būs debijas olimpiskajās individuālā brauciena sacensības. Pa diviem sportistiem individuālajā braucienā būs Beļģijai, Vācijai, Itālijai, Austrālijai,  Lielbritānijai, Jaunzēlandei, ASV un Portugālei. Pārējās nācijas pārstāvēs pa vienam sportistam. Interesanti, ka Latvijai sākotnēji nepienācās kvota, tomēr dalības iespēja tika nopelnīta pēc citu valstu pārstāvju atteikšanās startēt.

Dalībniekiem būs jāveic 44,2 kilometru gara un reizē arī smaga trase. Daļa trase vedīs par Fudži autotrasi, tomēr neiztiks arī bez lielākiem kāpumiem. Divas reizes būs jāpievar Šibantas kāpums, kura garums sasniegs divus kilometrus, bet stāvuma pakāpe 6,2 procentus. Pa divām reizēm riteņbraucēji veiks arī Pit Lane kāpumu, tā garumam sasniedzot 1,4 kilometrus. Kopumā trase būs kāpumiem bagātīga un nebūs izteikti piemērota  augumā un miesas būvē raženākajiem braucējiem.

Neskatoties uz trases specifiku joprojām favorītu pulkam jāpiemin pasaules čempions, itālis Filipo Ganna. Savas ambīcijas cīnīties par zeltu paudis arī bijušais pasaules čempions Roans Deniss no Austrālijas. Noteikti favorītu pulkā jāpiemin grupas brauciena sudraba medaļnieks Vouts van Ārts. Ar lielu interesei tiks gaidīts arī Primoža Rogliča starts. Titulētais slovēnis neizcēlās ar augstu rezultātu grupas braucienā. Nedrīkst aizmirst arī Remko Evenpūla (Beļģija), Toma Dumulēna (Nīderlande),  Brendona Maknultija (ASV), Stefana Kinga (Šveice) un Maksimiliana Šahmana (Vācija) vārdus.

Toms Skujiņš pavisam noteikti nav izteikts individuālā brauciena speciālists. Vienlaikus, carnikavietis gatavs atdot visus spēkus, lai spēcīgajā konkurencē pacīnītos par vietu TOP 20 skaitā. Sacensību maršruts Tomam ir gana parocīgs, lai apsteigt vairākus laba līmeņa klasiskos solo brauciena speciālistus. To vidū varētu būt polis Macejs Bodnars.

Sacensības sāksies pulksten 08:00 pēc Latvijas laika. Skujiņš distancē dosies pulksten 09:02. Sacensības tiešraidē būs iespējams vērot LTV7 kanālā. Par komentēšanu rūpēsies Arvis Piziks un Toms Markss.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044