Jauns ātruma rekords un lieliska "BSC Group" sacīkste; uzvar titulētais igaunis Jakins

Vakar vakarā Biķernieku trasē norisinājās 70 kilometru garais “BSC Group” velobrauciens šosejas riteņbraukšanā, kas bija šīs sezonas trešais posms. Finiša sprintā un duelī par uzvaru šoreiz virsroku ņēma 2019.gada Eiropas spēļu sudraba medaļas ieguvējs Alo Jakins no Igaunijas (“PELETON”), bet pussekundi aiz igauņa finišējušais un otro vietu ieguvušais Latvijas čempions grupas un individuālajā braucienā Andris Vosekalns (EVELO TEAM/RRS) līdz ar to jau trešo posmu pēc kārtas iekļuva trijniekā. Tikmēr pirmo reizi sacensību deviņu gadu vēsturē pirmo reizi visos starpfinišos uzvarēja viens riteņbraucējs, un tas bija Kristers Ansons no “Ampler Development team”. Informāciju sagatavoja: Ivars Bācis. Foto: Kaspars Suškevičs.

 Sacensību rīkotāji Evelo Sport Agency bijā parūpējušies par 70 kilometru garu (13 apļi) un dinamisku sacīksti. Dalībnieki, kuru skaits sniedzās pāri simtam, šoreiz veica par 30km īsāku distanci nekā pirmajos divos posmos, tādējādi sacensības bija vēl spraigākas. Papildus azartu radīja četri starpfiniši, kur trešā, sestā, astotā un desmitā apļa beigās dalībnieki cīnījās par sacensību atbalstītājus sarūpētām balvām. Sacensībās piedalījās dažāda vecuma riteņbraucēji, sākot no junioriem un beidzot ar masteriem, gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē, kuru vidū bez pašmāju titulētājiem braucējiem piedalījās arī Eiropas junioru čempionātā trekā pilnu medaļu komplektu izcīnījusī lietuviete Olīvija Baleišite. Kopumā bez Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pārstāvjiem, kuri šoreiz padarīja dalībnieku sastāvu vēl spēcīgāku, piedalījās arī francūzis.

Šoreiz jau pirmajā aplī sākās pirmie atrāviena mēģinājumi, kuri sekoja visu sacensību laiku. Atrāvienos ik pa brīdim izveidojās gan trīs, piecu, sešu, septiņu un divpadsmit sportistu grupiņas, kuru pārsvars pār pamatgrupu svārstījās 5 līdz 20 sekunžu robežās un kuras beigās tika noķertas. Pēdējā puskilometrā tomēr pāris sekunžu pārsvaru izdevās iegūt Andrim Vosekalnam, Alo Jakinam un Aivim Leibmanim (Dobeles dzirnavnieks), kuri finiša taisnē iebrauca reizē, bet par uzvaru tomēr reālāk cīnījās tikai Vosekalns ar Jakinu. Aptuveni 100m līdz finišam izšķirošo spurtu uzsāka alūksnietis, un vienu brīdi šķita, ka viņam izdosies tikt pie otrās uzvaras, tomēr pašos pēdējos metros ātrāks abu valstu čempionu starpā bija Igaunijas pārstāvis.

Trešais finišēja Leibmans, pirmo reizi iekļūstot trijniekā, kamēr Vosekalnam tā bija jau trešā reize, nopelnot visu godalgoto vietu komplektu, jo pirmā posmā uzvarēja, bet pagājušā jeb otrajā posmā ieguva trešo vietu. Ceturtais finišēja igaunis Madis Mihkels (Tuask), kurš šogad kļuva par Igaunijas absolūto junioru čempionu, uzvarot grupas un individuālajā braucienā, bet sešinieku noslēdza Gvido Kokle (EVELO TEAM/RRS) un šī gada Latvijas U23 čempions grupas braucienā Pauls Rubenis (Ampler Development team), kurš par dažām sekundes desmitdaļām apsteidza pagājušā posma uzvarētāju Kristapu Knopu (EVELO TEAM/RRS). Astotais finišēja Latvijhas U23 čempions individuālajā braucienā Rodžers Petaks (ZZK).

Sacensības rīko biedrība “Evelo Sport Agency” sadarbībā ar Latvijas Riteņbraukšanas federāciju. Atbalstītāju pulkā – “BSC Group”, “Fans”, “Song Wash” automazgātuve, “Eleven sportswear”, “Koblenz” drošība, “Vēvers”, “Citybee”, “SIS” sporta uzturs, “Puķu kurjers”, “Red Bull”.

Sacensības rīko biedrība “EVELO Team” sadarbībā ar Latvijas Riteņbraukšanas federāciju. Atbalstītāju pulkā – “BSC Group”, “Evelostore.com”, veikals “Fans”, “Song Wash” automazgātuve, “Eleven sportswear”, “Koblenz” drošība, “Vēvers”, “Citybee”, “SIS” sporta uzturs, “Puķu kurjers”, “Red Bull”.

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044