Liepiņš izcīna uzvaras Polijas tūres kalnu starpfinišos; Neilandam trauma liedz dalību “Vuelta a Espana”  

Dobelnieks Emīls Liepiņš (“Trek – Segafredo”) piektdien iesaistījās dienas atrāvienā un uzvarēja kalnu starpfinišos prestižās Polijas tūres piektajā posmā. Tikmēr muguras savainojuma dēļ debija “Vuelta a Espana” velobraucienā secen iet kuldīdzniekam Kristam Neilandam (“Israel Start – Up Nation”).

Polijas daudzdienu velobraucienā, kam piešķirta prestižā pasaules tūres kategorija, vienīgais Latvijas pārstāvis ir dobelnieks Emīls Liepiņš. “Trek – Segafredo” komandas riteņbraucējam galvenais uzdevums ir darbs komandas labā, kā arī sekmīgs sniegums atrāvienos. Jau iepriekš Emīls labi sevi apliecinājis šajos ampulā, kas vainagojies jaunā divu gadu līgumā ar “Trek – Segafredo”.

Pirmajos līdzenuma posmos  Emīls vairāk koncentrējās uz savas vienības sprintera Edvarda Tēnsa rezultāta. Beļģim tūri izdevās sākt ar ceturto vietu. Tikmēr piektdien aizvadītajā piektajā posmā Liepiņš izcīnīja vietu dienas atrāvienā. Kopā ar Emīlu bija vēl pieci velosportisti. Latvijas izlases sportists izcīnīja uzvaru pirmajā kalnu starpfinišā. Arī turpinājumā mūsu riteņbraucējs mērķtiecīgi gāja pēc starpfinišu punktiem, uzvarot otrajā kalnu starpfinišā.

Labāko trijniekā Liepiņš bija arī trešajā kalnu starpfinišā. Tajā arī līderu grupa sadalījās un vēlāk peletons visus panāca. Liepiņš vēl paguva palīdzēt komandai, bet pēc tam finišu sasniedza sekotāju vidū.

Uzvarētājs 172 kilometru garajā distancē noskaidrojās grupas finiša spurtā. Ātrākais bija “DSM” vienības vācu riteņbraucējs Nikiass Arndts. Otrā vieta slovēnim Matejam Mohoričam no “Bahrain – Victorious”, kamēr trijnieku noslēdza itālis Stefano Moldani (“Lotto Soudal”). Emīls finišēja 6 minūtes un 50 sekundes aiz uzvarētāja, tiekot ierindots 111. vietā.

Jāizceļ, ka kalnu karaļa vērtējumā Emīls pakāpies uz ļoti augsto otro vietu. Tikmēr sacensību kopvērtējuma līdera godu saglabā portugālis Žoa Almeida, kurš par divām sekundēm apsteidz slovēni Mateju Mohoriču. Velobraucienā sestdien jāaizvada solo brauciens, bet svētdien gaidāms 145 kilometru garais noslēdzošais posms ar finišu Krakovā.

Šodien Spānijā sākas trešā sezonas grandtūre – “Vuelta a Espana”. Sākotnēji tajā piedalīties plānoja arī Krists Neilands, kurš Spānijas tūrē vēl līdz šim nebija startējis. Diemžēl, bet debiju nāksies atlikt uz kādu no nākamajiem gadiem. Neilands iedzīvojies muguras savainojumā, kas viņam liegs dalību prestižajās sacensībās. Šī iemesla dēļ arī viņš bija spiests izstāties no Burgosas tūres. “Vuelta a Espana” šogad iekļauts 21 posms. Sacensības sāksies sestdien ar individuālo braucienu.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044