Junioru šosejas riteņbraukšanas izlase aizvadījusi nāciju kausa sacensības Ungārijā

Nedēļas nogalē Ungārijā aizvadīas trīs dienu garās UCI Pasaules junioru nāciju kausa sacensības – “One Belt, One Road” velobrauciens. No Latvijas izlases sportistiem prologā 16. vietu izcīnīja Matīss Kaļveršs, bet kopvērtējumā visaugstāko rezultātu sasniedza Rauls Gūtmanis, kuram 52. pozīcija.

Galvenā trenera Viestura Lukševica vadībā Latvijas junioru šosejas riteņbraukšanas izlases sportisti pēc kopējas treniņnometnes Kuldīgā, devās uz Ungāriju, lai tur startētu UCI Pasaules nāciju kausa izcīņas sacensībās šosejas riteņbraukšanā – “One Belt, One Road” velobraucienā.

Sacensības ilga trīs dienas. To laikā notika prologs, kā arī trīs etapi. Divi no tiem risinājās vienas dienas ietvaros. Distances maršruti bija pamatā līdzeni. Trases bija visai tehniskas un bagātas ar asiem pagriezieniem un daudziem līkumiem.

Latvijas izlases sastāvā tika iekļauti seši sportisti – junioru čempions Matīss Kaļveršs (“Belo CP/ RRS”), kā arī – Rauls Gūtmanis, Roberts Čukurs (abi RK “Liepāja”/ MSĢ”),  Gvido Kokle, Kārlis Valters Grundulis (abi “Evelo team/ RRS”), kā arī Rihards Reinfelds (Ķekavas NSS/ MSĢ). Kopumā velobraucienā piedalījās 119 dalībnieki no 20 valstu izlasēm, vai klubu komandām.

Velobrauciens sākās piektdien ar 3,8 kilometru garu prologu. Uzvaru tajā guva norvēģis Pērs Hageness, kura laiks 4 minūtes un 22 sekundes. Labākais no latviešiem bija Matīss Kaļveršs, kuram respektablā 16. vieta, 13 sekundes aiz uzvarētāja. TOP 50 iekļuva arī Kārlis Valters Grundulis, kurš sasniedza 48. labāko laiku, 24 sekundes aiz uzvarētāja.

Sestdien sportisti rīta pusē veica 90 kilometru garu un ļoti ātru distanci. Viss izšķīrās lielās grupas finiša spurtā. Izcilu sniegumu nodemonstrēja Igaunijas sportisti. Uzvarēja Madis Mihkels (01:51:41). Trešais bija Romets Pajūrs, bet sestais Franks Ārons Ragilo. No Latvijas riteņbraucējiem Matīss Kaļveršs ieņēma 37. vietu, kamēr Rauls Gūtmanis bija 66.  Diemžēl, bet smagu kritienu piedzīvoja Rihards Reinfelds, kurš bija spiests no sacensībām izstāties.

Vakara posmā juniori sacentās 41,2 kilometru garā distancē, kas arī bija ļoti ātra. Arī šeit viss noskaidrojās vien finiša spurtā. Neticami ātrs turpināja būt Madis Mihkels, izcīnot jau otro uzvaru. Otro posmu pēc kārtas trešais bija Pajūrs. No mūsu puišiem tuvākajā sekotāju grupā, 12 sekundes pēc uzvarētāja finišēja – Kārlis Valters Grundulis, Rauls Gūtmanis un Matīss Kaļveršs, kuriem attiecīgi – 77., 79., un 88. vieta. Ceļgala savainojumā iedzīvojās mūsu komandas līderis Kaļveršs.

Velobrauciens svētdien noslēdzās ar 108 kilometru garo trešo posmu. Par uzvaru galvenā cīņa notika starp igauņu un norvēģu sportistiem. Solo uzvaru izcīnīt izdevās norvēģim Pēram Hagensam, kurš palika nepārspēts arī prologā. Viņš tuvāko sekotāju grupu ar Mihkelsu tajā apsteidza par astoņām sekundēm, nodrošinot arī kopvērtējuma uzvaru.

Mihkelasam nācās samierināties ar trešo vietu, kas jebkurā gadījumā tika spēcīgā konkurencē Igaunijai ir liels panākums. No mūsu puišiem visaugstāk tika Rauls Gūtmanis, kurš finišēja 45. vietā, 18 sekundes aiz uzvarētāja.

Kopvērtējumā tieši Gūtmanis ieņēma visaugstāko pozīciju no latviešiem, esot 52. vietā (+00:01:05). Kārlim Valteram Grundulim 85. pozīcija. Gvido Kokle bija 93., Matīss Kaļveršs 100., bet Roberts Čukurs 106.

Kā pēc sacensībām atzīmēja izlases galvenais treneris Viesturs Lukševics, acīm redzams mūsu braucējiem bija augstāka līmeņa sacensību trūkumus ar saviem vienaudžiem. Lai veicinātu konkurētspēju jārod iespēja regulārāk aizvadīt starptautiska mēroga sacensībās, kurās iespējams pierast gan pie tehniskākām trasēm, gan sportiskā līmeņa. Treneris atzīmēja sportistu cīņas gribu un vēlmi attīstīties.

Latvijas junioru izlase šodien pārcelsies uz Itāliju, lai tur aizvadītu treniņus un piedalītos sagatavošanās sacensībās pirms gaidāmā Eiropas čempionāta, kas notiks septembra pirmajā pusē Trentino pilsētā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044