Neilands atgriežas sacensību apritē ar startu Slovākijas tūrē  

Trešdien ar 1,6 kilometru garu prologu startējusi Slovākijas tūre (UCI 1. kategorija). Uzvaru svinēja austrālietis Kadens Grovs, kamēr Krists Neilands, kurš iepriekšējo startu aizvadīja piektajā augustā, ierindojās 38. pozīcijā.

 Kristam Neilandam šī bijusi viena no sarežģītākajām sezonām. Traumas dēļ kuldīdznieks bija spiests priekšlaicīgi izstāties no “Giro d’Italia” velobrauciena, kamēr  “Vuelta a Espana” Kristam gāja secen pēc muguras savainojuma. 

Vienlaikus, jāizceļ arī pozitīvākie mirkļi. Sezonas sākumā Neilands izcīnīja sesto vietu Induraina klasikā, bija desmitais “Parīze – Nica” posmā, kā arī ļoti augstvērtīgi aizvadīja Ardēnu klasikas. Jāizceļ arī Tokijas Olimpiskās spēles, kurās Krists lieliski cīnījās līdz galam, aizcīnoties līdz 33. vietai.

Trešdien Krists pēc 41 dienas pārtraukuma atgriezās sacensību apritē. Kuldīdznieks uzsāka Slovākijas tūri, kas tika rīkota 65. reizi. Sacensībām, kuras ilgs līdz svētdienām, piešķirta UCI 1. kategorija. Dalībnieku vidū pasaules tūres, pro kontinentālo un kontinentālo komandu pārstāvji.

Neilands kopā ar leģendāro britu Krisu Frūmu ir vadošie “Israel Start – Up Nation” braucēji cīņā par kopvērtējumu. Vienlaikus, jāapzinās, ka ilgais posms bez sacensībām, var Kristu piebremzēt.

Velobrauciens trešdien sākās Košices pilsētā, sportistiem veicot 1,6 kilometru garo prologu. Ātrāko laiku sasniedza austrālietis Kadens Grovs (“BikeExchange”), kurš distancē pavadīja 1 minūti un 50 sekundes. Tāds pats laiks arī otrās vietas ieguvējam Janikam Šteinlem no “Deceuninck – Quick Step”.

Krists Neilands trasē pavadīja par sešām sekundēm ilgāk nekā uzvarētājs. Mūsu sportists tika klasificēts 38. vietā. Prologu veica 144 riteņbraucēji.

Sacensības turpināsies ceturtdien, kad tiks veikts 158,4 kilometru garš pirmais posms. Paredzams, ka uzvarētājs varētu noskaidroties lielās grupas finiša spurtā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044