Skujiņam un Liepiņam UCI punkti prestižajā "Primus" klasikā; Neilands turpina slovāku tūri

LETA. Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš sestdien izcīnīja 24.vietu, Emīls Liepiņš finišēja 37.vietā, un Mārtiņš Pluto ieņēma 98.vietu Beļģijā notikušajās vienas dienas sacensībās "Primus Classic" (UCI kat.1.Pro).

 Šajās sacensībās sportisti veica 197,7 kilometru garu distanci paugurainā distancē. Brauciena uzvarētāju noskaidroja seši no lielās grupas aizbēgušie sportisti, no kuriem nadzīgākais izrādījās francūzis Floriāns Senešels ("Deceuninck - Quick Step"). Ar tādu pašu rezultātu finišēja mājinieks Tošs van der Sande ("Lotto Soudal") un cits beļģu riteņbraucējs no Skujiņa pārstāvētās "Trek - Segafredo" komandas Jasperu Stuivenu.

Skujiņš finišēja pirmajā sekotāju grupā minūti aiz uzvarētāja, nopelnot piecus UCI ranga punktus par 24.vietu, kamēr Liepiņš par 37.vietu nopelnīja trīs pasaules ranga punktus. Pluto no uzvarētāja atpalika par 19 minūtēm un 17 sekundēm, ieņemdams 98.vietu. Svētdien abiem "Trek -Segafredo" komandas latviešiem Francijā gaidāms starts "Isbergues - Pas de Calais" lielās balvas sacensībās.

Tikmēr Krists Neilands no "Israel Start-Up Nation" komandas sestdien daudzdienu velobrauciena "Okolo Slovenska" (UCI kat.2.1) trešajā posmā finišēja lielajā grupā, ieņemot 40.vietu. Sestdien riteņbraucēji veica 193,2 kilometrus ar pieciem otrās kategorijas kāpumiem. Uzvaru sprintā izcīnīja norvēģis Kristofers Halvorsens ("Uno-X"), kurš apsteidza Keidenu Grovsu no Austrālijas ("BikeExchange") un mājinieku favorītu Peteru Saganu ("BORA - hansgrohe").

Neilands lielajā grupā, kurā finišēja 111 no 136 startējušajiem sportistiem, finišēja 40.vietā. Kopvērtējumā pēc prologa un trim posmiem ar trim finišiem uz goda pjedestāla pēc kārtas vadībā ir izvirzījies Sagans. Viņš par divām sekundēm apsteidziepriekšējo kopvērtējuma līderi Alvaro Hosē Hodegu no Kolumbijas ("Deceuninck - Quick Step") un par piecām sekundēm - Hodega komandas biedru vācieti Janniku Šteimli. Neilands līderim zaudē 21 sekundi un ieņem 21.vietu. Tūres pēdējais ceturtais posms notiks svētdien. Neilandam šīs ir pirmās sacensības pēc vairāk nekā 40 dienu pauzes, kuras laikā viņš dziedēja muguras savainojumu.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044