Klismets un Kokle sasniedz finišu pasaules čempionātā grupas braucienā junioriem  

Piektdien Beļģijas pilsētā Lēvenā aizvadītas pasaules čempionāta šosejas riteņbraukšanā grupas brauciena sacensības junioriem. No Latvijas četriem junioriem Kārlis Klismets finišēja 84. vietā, kamēr Gvido Kokle bija pozīciju zemāk. Bronzas medaļu izcīnīja igaunis Madis Mihkels.

Juniori veica 121,4 kilometrus. Trases bija sadalīta astoņos apļos par Lēvenas pilsētas ielām un apkaimes ceļiem. Katrā aplī tika iekļauti trīs kategorizēti pauguri. Netrūka virkne tehnisku nobraucienu, šauru ceļu un asu pagriezienu.

Starp 178 riteņbraucējiem arī četri  Latvijas sportisti – Kārlis Klismets, Kārlis Valters Grundulis, Givdo Kokle un Matīss Kaļveršs. Lielākā pieredze no mūsu sportistiem Beļģijas sacensībās neapšaubāmi ir Matīsam Kaļveršam.

Jau no pirmajiem kilometriem tika turēts ļoti augsts temps. Atrāvienā aizbraukt izdevās britu, čehu un vācu riteņbraucējiem. Peletona priekšā toni noteica dāņu un norvēģu riteņbraucēju. Priekšā pamanāmi bija arī Igaunijas izlases riteņbraucēji ar savu līderi Madi Mihkelsu priekšgalā. No Latvijas sportistiem visilgāk peletona priekšā bija Kārlis Klismets. Ikdienā “MSĢ/ RRS” pārstāvošais sportists gan neiztika bez velosipēda tehniskas likstas, kas lika zaudēt daudz laika un cerību panākt vadošo peletonu bija ļoti niecīgas. Tieši Kārlis Klismets ar Gvido Kokli no mūsu riteņbraucējiem smagajā trasē arī spēja sasniegt finišu.

Kārlim finišā 84. vieta, kamēr Gvido (“Evelo team/ RRS”) bija 85. pozīcijā. Matīss Kaļveršs un Kārlis Valters Grundulis aizkavējās aiz kritieniem, diezgan ātri zaudējot kontaktu no vadošo braucēju grupas.

Ļoti aizraujoša izvērtās cīņa par uzvaru. Pēc kritiena, vadībā nonāca norvēģis  - Pērs Hāgenss un francūzis Romēns Gregorī. Sekotāju grupas priekšā ļoti pamanāmi un aktīvi bija igauņi. Dramatiskā cīņā, demonstrējot fantastisku sniegumu, solo panākumu nodrošināja Hāgenss. Norvēģijas riteņbraucējs finišēja pēc 2 stundām 43 minūtēm un 48 sekundēm. Otrā vieta Gregorī (+00:00:19).

Sekotāju grupa finišēja 24 sekundes vēlāk. Ātrākais no tās bija Igaunijas riteņbraucējs Madis Mihkels, kurš izcīnīja bronzas medaļu.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044