Skujiņš un Liepiņš debitēs pasaules slavenajā “Parīze – Rubē” velobraucienā  

Svētdien Francijas Ziemeļos norisināsies viens no smagākajiem un prestižākajiem pasaules viendienu velobraucieniem – “Parīze – Rubē”. Leģendārajā sacīkstē debiju piedzīvos uzreiz divi Latvijas riteņbraucēji – Toms Skujiņš un Emīls Liepiņš.

“Parīze – Rubē” velobrauciens šogad norisināsies jau 118. reizi. Pērn sacensības nevarēja notikt pandēmijas izraisīto seku dēļ. Vēl senāk tikai lielie kari bija iesmels, lai prestižās sacensības nenotiktu. Šogad pirmo reizi notiks arī sieviešu “Parīze – Rubē” velobrauciens, tādējādi turpinot UCI iesākto politiku par maksimālu dzimuma vienlīdzību.

Šogad vīru “Parīze – Rubē” dalībniekus sagaida 257,7 kilometru gara distance. Tās laikā tiks pievarēti kopumā 30 dažāda garuma un smaguma pakāpes bruģa posmi. Pirmais no tiem būs trases 97. kilometrā. Līdz tam gaidāma dienas atrāviena izveidošanās un vairāku nelielu pauguru pārvarēšana. Dalībniekiem izaicinājumu metīs arī laika apstākļi. Svētdien trasē sola lietu, kas jau tā tehniskos bruģa posmus, padarīs īpaši bīstamus un fiziski smagus.

Prestižajā sacīkstē šogad īkšķi jātur uzreiz par diviem Latvijas riteņbraucējiem. Ziemeļu ellē dosies “Trek – Segafredo” vienību pārstāvošie – Toms Skujiņš un Emīls Liepiņš. Kā vienam, tā otram šī būs debija šajā velobraucienā.

 Abiem mūsu sportistiem uzdevumi sacensībās būs nedaudz atšķirīgi, tomēr ar vienotu mērķi – sekmēt komandas līdera Jaspera Streivena labāko pozīciju pirms izšķirošajiem mirkļiem. Vienlaikus, nav izslēgts, ka iespējas var rasties arī pašiem.

Toms arī pērn bija iekļauts savas vienības sastāvā, tomēr sacensības beigās tika atceltas. Skujiņš 2018. gadā izbaudīja lielu daļu no trases, “Tour de France” posmā, kur sekmēja tā brīža komandas biedra Džona Degenkolba uzvaru.

Bez Streivena, favorītu lokā jāmin – Vouts van Ārts (“Jumbo Visma”), Mihaels Valgrēns (“EF Eduacation”), Metjū van der Pūls (“Alpecin Fenix”), Sonijs Kolbrelli (“Bahrain Victorious”), Seps van Marke (“Israel Start – Up Nation”), Nils Polits un Peters Sagans (abi “Bora – hanshrohe”). Nevars izslēgt arī citus pārsteigumus.

Iepriekš velobraucienā sekmīgi startējuši vairāki Latvijas riteņbraucēji. Pēdējais no viņiem – Aleksejs Saramotins – 2016. gadā izcīnīja astoto vietu. 2001. gadā trešo vietu ieguva Romāns Vainšteins.

Sacensībām tiešraidē būs iespējams sekot kanālā “Eurosport1”.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044