Klismets ātrākais no latviešiem sezonas noslēdzošajā Igaunijas velokrosā

Sestdien Otepē pusē, Igaunijā aizvadīts sezonas noslēdzošais “RMW Transport” kausa seriāla posms velokrosā (“cyclo – cross”). U23 vīru grupā trešo vietu izcīnīja “MSĢ/ RRS” pārstāvis Kārlis Klismets, kurš absolūtajā vērtējumā bija devītais. Šajā pat grupā dāmām otrā vieta Evelīnai Ermanei-Marčenko. Foto: Organizatoru resurss.

Kopumā “RMW Transport” kausa izcīņā velokrosā tika iekļauti septiņi posmi, kas notika dažādos Igaunijas reģionos. Sacensībās regulāri startēja arī virkne Latvijas riteņbraucēju, no kuriem vairākiem izdevās gūt godalgas savās vecuma grupās.

Sezonas noslēdzošais posms sestdien norisinājās netālu no Otepē. Organizatori bija parūpējušies par ļoti aizraujošu un tehnisku trasi, kas no sportistiem prasīja ne tikai tehniskās braukšanas iemaņas, bet arī daudz fiziskā spēka.

Latviju noslēguma posmā pārstāvēja kopumā septiņi sportisti. Kā jau ierasts, labāko rezultātu no mūsu braucējiem absolūtajā ieskaitē garākajā no distancēm sasniedza “MSĢ/ RRS” pārstāvis Kārlis Klismets, kurš izcīnīja devīto vietu. U23 grupā Kārlim trešā pozīcija (00:51:06). Absolūti uzvarēja junioru grupas līderis Franks Arons Ragilo, kurš nobrauca par apli vairāk nekā Klismets. Uzriez aiz “MSĢ/ RRS” sportista finišēja vēl divi latvieši – Roberts Andersons (“Veloshops”) un Kristaps Kipurs (“Ebike”), kuriem ceturtās vietas attiecīgi un U23 un vīru elites grupās.

Jāatzīmē arī Alberts Smilktens (“KS Sporta klubs”), kuram ceturtā vieta junioru grupā un 18. pozīcija absolūti. Nedaudz Albertam priekšā bija Andris Gavrikovs (14. vieta absolūti), kurš vīru konkurencē ieņēma sesto vietu. Sandis Lūsis tikmēr absolūtajā vērtējumā bija 20., kamēr vīru grupā desmitais.

Evelīna Ermane-Marčenko arī šajā posmā bija otrā dāmu U23 grupā. Uzvarētājai Elinai Tasanei rīdziniece piekāpās par 4 minūtēm un 31 sekundi.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044