Lietuvas atklātajā čempionātā trekā tiks noskaidroti arī virkne Latvijas čempionu

Piektdien un sestdien Paņevežā norisināsies Lietuvas atklātais  čempionāts treka riteņbraukšanā. Sacensību ietvaros piecās disciplīnās tiks noskaidroti arī Latvijas čempioni trekā. Lielais Baltijas valstu čempionāts trekā jauniešu, junioru un pieaugušo konkurencē tiek plānots nākamā gada februārī.

Sākotnēji Lietuvas, Latvijas un Igaunijas riteņbraukšanas federācijas vienojās par kopējā Baltijas valstu čempionāta treka riteņbraukšanā rīkošanu šī gada novembrī. Tomēr dažādu apstākļu, tostarp “Covid – 19” izraisīto ierobežojumu dēļ, kas saistīts ar apgrūtinātām iespējām Latvijas jaunatnes grupu sportistiem sagatavoties čempionātam, federācijas vienojās par kopējā čempionāta pārcelšanu uz 2022. gada februāri.

Vienlaikus, Lietuvas Riteņbraukšanas federācija, lai nezaudētu šajā gadā iegūstamos Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) punktus, šīs nedēļas nogalē – piektdien un sestdien – Paņevežas trekā rīkos atklāto Lietuvas čempionātu. Sacensībās startēs arī kopumā astoņi Latvijas riteņbraucēji. Ar mērķi palīdzēt mūsu vadošajiem trekistiem – Vitālijam Korņilovam un Aināram Ķiksim – uzlabot savas pozīcijas pasaules rangos, Latvijas Riteņbraukšanas federācija kopumā piecās disciplīnās UCI pieteikusi valsts čempionātu.

Mūsu valsts čempiona tituli noskaidrosies – sprintā,  kēringā, skrečā, omniumā un eleminatorā. Bez Aināra Ķikša un Vitālija Korņilova, sacensībām no mūsu valsts pieteikušies arī – Jānis Rubiks, Māris Kaļveršs, Matīss Kaļveršs, Kristaps Knops, Mārtiņš Jirgensons un Kristians Belohvoščiks. Jānorāda, ka mūsu sportisti startēs kopā ar lietuviešiem.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044