MTB

LVM MTB maratona seriāls turpināsies ar dinamisku posmu Ķeipenē

Šīs nedēļas sestdienā Ogres novada Ķeipenē norisināsies Latvijas valsts mežu MTB maratona sezonas otrais posms. Organizatori parūpējušies par ļoti dinamiskām trasēm, kas piemērotas ikvienam aktīvās atpūtas cienītājam.

Jaunā LVM MTB maratona sezona aprīļa beigās sākās ar klasiku: Cēsis – Valmiera. Šis posms pulcēja kuplu dalībnieku skaitu. Sekmīgi seriālā iekļāvās jaunizveidotā “Toyota Gravel” distance, kas piesaistīja vairāk nekā 100 braukt gribētāju ne tikai no Latvijas, bet arī apkārtējām valstīm.

Sezonas turpinājums gaidāms jau šajās nedēļas nogalē. Sestdien otro posmu uzņems Ogres novada Ķeipene. Skaistais un ļoti sakoptais Vidzemes pagasts ir sporta tradīcijām bagāts. Sacensību trases vedīs gar Plātes pilskalnu, slaveno Ķeipenes staciju un Sergeja Eizenšteina ekspozīciju. Posma rīkotāji parūpējušies par ļoti aizraujošām, ātrām un dinamiskām trasēm. Ķeipenes apkārtnē lielu pauguru nav, tomēr tā ir bagātīga ar skaistiem meža ceļiem un takām.

Kā pirmie distancē dosies paši jaunākie braucēji, sacenšoties “Maxima” bērnu braucienos. Pirmie starti jau no pulksten 11:00 Ķeipenes estrādē. Pulksten 13:00 starta šāviens tiks dots 57,3 kilometru garajai “Toyota Gravel” distancei. Trase pa grants un meža ceļiem vedīs caur Taurupi, Zaubi un Vatrāni. Pirmajā posmā pārliecinošu uzvaru vīru konkurencē izcīnīja “DTG – MySport” vienība ar Uldi Ālīti priekšgalā. Tikmēr dāmām nepārspēta palika “Ādaži velo” pārstāve Renāte Rodionova.

Pulksten 13:15 braucienu uzsāks dabas baudītāji un azarta pilnie zēnu, kā arī meiteņu sportisti, kas veiks 22,7 kilometru garo distanci. Masveidīgākais brauciens neapšaubāmi būs “Lielbāta” Tautas brauciens, kura sākums pulksten 13:45. Šīs distances veicējus sagaida 38,3 kilometru gara un salīdzinoši ātra trase. Pirmajā posmā vīru konkurencē par mata tiesu ātrākais izrādījās Krišjānis Ratiniks, kurš otrajā vietā atstāja pērnā gada čempionu Ģirtu Cirveli.

Visa informācija par Ķeipenes posmu atrodama mājaslapā velo.lv. Dalībniekiem, kas nav paguvuši reģistrēties iepriekš, to būs iespējams darīt uz vietas sacensību centrā jau no pulksten 09:00.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044