MTB

Vivus.lv MTB Maratona Talsu posmos - Muižnieks - Blūms 1:1

Aizvadītajā nedēļas nogalē Kamparkalnā pie Talsiem sākās nu jau 15. Vivus.lv MTB maratona sezona un organizatori piedāvāja Latvijā līdz šim nebijušu formātu – divās dienās jāaizvada divi sacensību posmi. Izmantota organizatoru informācija. Foto: Agnis Melderis.

Karstā svelme un paugurainā apkārtne solīja ļoti interesantu sezonas iesākumu, jo uz abām dienām startam HRX Maratona distancē bija pieteikušies šī brīža ātrākie Latvijas kalnu riteņbraucēji – MTB maratona čempions Oskars Muižnieks (DTG-MySport) un XCO krosa čempions Mārtiņš Blūms (CST PostNL BAFANG).

Daudzajiem līdzjutējiem atbilde uz jautājumu:”Kurš tad būs ātrāks?” bija jāgaida nepilnas divas stundas, jo pēc trasē pavadītām 1h52min pirmais finiša līniju šķērsoja Oskars, bet ar deviņu sekunžu starpību finišēja arī Mārtiņš. Trešais sezonas pirmajā posmā Lauris Purniņš (DTG-MySport).

Savukārt, sieviešu konkurencē ātrākā pirmajā posmā Beāte Kovgere (Dako Ziemeļvidzeme), otrā Zane Ķelpe (MTB Garkalne), trešā Anita Antone (Latvian Cycling Girls).

Latvijas Valsts Meži pusmaratona distancē ātrākie pirmajā posmā Ģirts Cirvelis (Roadex), Aksels Bresme (DTG-MySport), Artūrs Nummurs (Velo Express Scott). Sieviešu konkurencē uzvarēja Renāte Rodionova, otrā Krista Pūcīte, bet trešā Monta Pauloviča.

Baltais Pusaudžu distancē uzvaru svinēja Rihards Lozbergs, otrais Bruno Brēde, trešais Justs Jurka, bet meiteņu grupā uzvara Katei Skujiņai, otrā Amanda Reilija Zariņ, bet trešā Loreta Vaisūna.

Jau nākošajā dienā notika sezonas otrais posms ar MTB Maratonos nebijušu starta kārtību - intervālu startu. Intervālu starta princips – uz starta stājās pirmie 5 dalībnieki, pēc 30 sekundē nākamie pieci un tā tālāk, tāpēc neierastā starta kārtībā padarīja grūtāk prognozējamus rezultātus distancēs.

HRX Maratona distancē (šoreiz 43 km) pirmie pieci uz starta izgāja pagājušās sezonas kopvērtējuma līderi – Oskars Muižnieks, Lauris Purniņš, Andžs Flaksis, Kaspars Serģis, Kārlis Baltacis. Lai arī visu distanci Muižnieks bija līderis, šoreiz Mārtiņam Blūmam izdevās Muižnieku uzvarēt par 43 sekundēm, ņemot vērā, ka M.Blūms startēja minūti vēlāk kā Muižnieks. Līdz ar to 2. posmā uzvara Mārtiņam Blūmam, Oskaram Muižniekam šoreiz 2.vieta, trešais Lauris Purniņš, ceturtais Andžs Flaksis, piektais Māris Bogdanovčs un sešinieku noslēdz Alekss Krasts.

Maratona distancē sieviešu konkurencē pirmais trijnieks nemainīgs - otro uzvaru pēc kārtas svinēja Beāte Kovgere, otrā Zane Ķelpe, bet trešā Anita Antone.

Trases direktors Almants Kalniņš kopā ar Talsu palīgiem bija pacentušies un otrajā posmā piedāvāja pilnīgi atšķirīgu LVM Pusmaratona distances trasi. Arī šeit dalībnieki startēja ar intervālu startu un šoreiz tikai par sešām sekundēm apsteidzot otro vietu, posmu izdevās uzvarēt Ģirtam Cirvelim, otrā vieta Mārtiņam Deļeckim, trešais Aivars Karzons. Sieviešu konkurencē uzvaru svinēja Evelīna Ermane – Marčenko (ZZK), aiz sevis atstājot Kristu Pūcīti (Rodex) un Renāri Rodionovu (Carnikava).

Baltais Pusaudžu distancē arī otrajā posmā uzvarēja Rihards Lozbergs, otrais Bruno Brēne, trešais Kristaps Celitāns, bet meiteņu konkurencē uzvara Katei Skujiņai, otrā Amanda Reilija Zariņa, bet trešā Loreta Vaisūna.

Paldies Talsu novadam par lielsko uzņemšanu un patīkamajiem laika apstākļiem! Jau 25.jūlijā tiekamies Vidzemes pērlē Alūksnē, kur notiks sezonas 3. posms.

Par Vivus.lv MTB Maratonu. Kopš 2005. gada Vivus.lv MTB Maratons organizatoru komanda nemainīgā kvalitātē piedāvā tikai pašu labāko no Latvijas reljefa, - katra distance ir rūpīgi plānots meistardarbs. Arī šogad piedāvājam 4 dažādas distances – HRX Maratons, Latvijas Valsts meži pusmaratons, Baltais pusaudžu, kā arī Johnny Blooms brauciens.

 Vairāk info, rezultāti un pieteikšanās: mtb-maratons.lv

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044