MTB

Atvērta dalībnieku reģistrācija Latvijas valsts mežu MTB maratonam

Jaunā dizaina un funkcionalitātes mājaslapā velo.lv sākusies dalībnieku pieteikšanās populārajam riteņbraukšanas sacensību seriālam –  Latvijas valsts mežu MTB maratons. Sezonas pirmais posms no Cēsīm līdz Valmierai norisināsies 23. aprīlī.

Pēc diviem gadiem, kad pašmāju tradīcijām bagātākā velo seriāla – Latvijas valsts mežu MTB maratona –  sezonas sākumu ietekmēja pandēmija, šogad aizraujošais seriāls sāksies laikus. Jaunajā sezonā iekļauti septiņi posmi, kas norisināsies Cēsīs, Valmierā, Ogres novada Madlienā, Siguldā, Gulbenes novada “Lācītēs”, Smiltenē, Priekulē un Ropažos. Trīs posmi (Madlienā, “Lācītēs” un Ropažos) seriāla programmā iekļauti pirmo reizi, kamēr Smiltenes posms, atgriežas pēc trīs gadu pauzes.

Organizatori parūpējušies arī par vairākiem būtiskiem jaunumiem. Šajā sezonā seši no septiņiem posmiem norisināsies sestdienā nevis svētdienā kā ierasts iepriekš. Vienīgi Smiltenes posms jūlija pēdējā dienā notiks svētdienā. Jaunumi piemeklējuši arī distances. Līdztekus “Lielbāta” Tautas,  “Mammadaba” Veselības un “Maxima” bērnu distancēm, klāt nāks aizraujošais un pasaulē popularitāti strauji uzņemošais “Toyota” Gravel brauciens.

Latvija dēļ daudzajiem un dažādiem grants, kā arī meža ceļiem ir lieliski piemērotam Gravel sacensību norisei. Šajā braucienā dalībnieki varēs piedalīties ar jebkāda tipa velosipēdiem. Trases būs gana ātras, dinamiskas un skaistiem dabas skatiem bagātas.

Jaunus vaibstus ieguvusi  mājaslapa www.velo.lv, kas nu kļuvi ērtāka un lietotājiem draudzīgāka. Šeit arī sākusies dalībnieku reģistrācija sezonas posmiem. Velo.lv atradīsi arī nolikumus, reportāžas un fotogalerijas no posmiem.

Jaunā sezona startēs 23. aprīlī ar tradicionālo posmu: Cēsis – Valmiera. Šis maršruts Latvijas MTB maratonu vēsturē ir jau no pirmā gada šī gadsimta sākumā.

2022. gada Latvijas valsts mežu MTB maratona kalendārs:

23. aprīlis, Cēsis – Valmiera

7. maijs, Madliena

18. jūnijs, Sigulda

2. jūlijs, Gulbenes novada Lācītes

31. jūlijs, Smiltene

13. augusts, Priekule

24. septembris, Ropaži

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044