MTB

Ugālē vairāk nekā 100 sportisti startē LČ posma triāla sacensībās

Triālam Ugālē ir senas tradīcijas. Divu dienu garumā savus spēkus Karters trasēs izmēģināja virs 100 Latvijas, Igaunijas un Lietuvas velo un moto triālisti.2.jūlijā Karters kausā velotriālā braucēji sacenstās piecos kontroles posmos. Kā jau bija gaidāms, tad labos laikapstākļos uzvaru Elites grupā svinēja Arvis Dermaks (770 p-ti), otrais ugālnieks Mārcis Meiers (550 p-ti), trešais Ansis Dermaks (420 p-ti).

Ekspertos uzvara Markusam Karņickim no Puzes. Inter grupā pirmā Natālija Žubure, bet iesācējos pirmais Georgs Frīdrihsons.

Velotriāla rezultāti https://docs.google.com/spreadsheets/d/18y4N9e80-pV4ypkLnEm6V8BfjN6NmadKQNH0yzTwTak/edit?usp=sharing

Video apskats no pirmās dienas: https://youtu.be/m57pTCsmn4w

Velo un moto triālam ir daudz kopīga, bet tajā pašā laikā ļoti krasi atšķiras vērtēšanas sistēma. Idejiski uzdevums ir viens - veikt trasi bez kāju pieskaršanās zemei. Abos braukšanas veidos nedrīkst pārsniegt laika limitu, kas atvēlēts trases veikšanai (kā atsevišķā kontroles posmā tā visā kopējā distancē). Mototriālā saņem soda punktus par pieliktu kāju pie zemes, bet velotriālā "bonusu" par tīri veiktu trases daļu vai visu trasi. Velotriālā uzvar dalībnieks ar lielāko punktu skaitu, mototriālā pretēji - dalībnieks ar mazāko punktu skaitu. Papildus atšķirības kontroles posmu skaitā (10 posmi moto, 5 velo), asistentu iesaistīšanās (moto stipra iesaiste, velo nedrīkst pat komentēt braukšanu arī no malas).

3.jūlijā trasē pulcējās ļoti liels skaits moto triāla braucēju. Iepriekšējās moto triāla sacensībās Ugālē risinājās pirms vairāk kā trīs gadiem. Par ātru trases sagatavošanu tāpat kā pārējos Latvijas čempionāta posmos parūpējās Andris Grīnfelds. Viens trases priekšnieks dod priekšrocību, ka visa seriāla garumā trase būs aptuveni vienāda līmeņa katrā grupā.

Līdz ar lielo dalībnieku skaitu tiek arī meklētas iespējas novērst gaidīšanu rindās pie kontroles posmiem. Tādēļ jau 10:00 vienlaicīgi startē trīs no jaunākajām braucēju grupas un viņiem apbalvošana notiek ātrāk.

No pulksten 11:00 pa vienam ar minūtes intervālu startē pārējie braucēji. Kā pēdējie trasē dodas TrialGP grupas meistari. Šajā klasē savu meistarību apliecināja 2021.gada čempionāta uzvarētājs grobiņnieks Kristers Einass (MT Skola). Otrājā vietā kluba biedrs Kristaps Ķīlis un trešais Viking Trial braucējs Artis Alksnis.

Mototriāla rezultāti: https://results.trial.ee/results.php?cid=70

Video apskats no otrās dienas: https://youtu.be/l7_M9I38e90

LČ nākošie posmi 6. un 7.augustā Grobiņā pie Viking trial.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044