MTB

LVM MTB maratons atgriežas kalnu divriteņu dzimtenē  - Smiltenē

Šīs nedēļas svētdienā, 31. jūlijā, Latvijas kalnu riteņbraukšanas dzimtenē Smiltenē pēc trīs gadu pauzes norisināsies Latvijas valsts mežu MTB maratona sezonas piektais posms. Reģistrācija Smiltenes posmam turpinās mājaslapā velo.lv. Foto: Ģirts Kehris.

Tieši Smiltenē esošajā Pilskalna pļavā 1997. gadā aizsākās Latvijas kalnu riteņbraukšanas kustība. Šeit risinājās pirmās sacensības, kas ar laiku pārrauga vērienīgākajā velo seriālā Latvijā. Skaistā un paugurainā Vidzemes pilsēta LVM MTB maratona posmu uzņem pēc trīs gadu pauzes.

Sacensību organizatori un trašu veidotāji parūpējušies par interesantām un dinamiskām trasēm. Sacensību centrs un finišs atradīsies senatnīgajā Kalnamuižā leģendārā bruģa kalna pakājē. Šeit risināsies arī “Maxima” bērnu braucieni. Tikmēr starti pārējām trim distancēm tiks doti netālu esošajā Stacijas un Rūpniecības ielu krustojumā.

Pirmie savus startus veiks azartiskie “Maxima” bērnu brauciena dalībnieki. Starti mazajiem pedāļu minējiem pulksten 10:30.  Neierastākā laikā kā iepriekšējos posmus trasē dosies vērienīgā “Lielbāta MTB” distances dalībnieki. Starta šāviens tiks dots pulksten 12:00. Šī brauciena dalībniekus sagaida 34,2 kilometru gara distance, kas vedīs pa Silvas dendrāriju, Niedrāja meža takām un ceļiem, kā arī citām interesantām vietām.

Pulksten 12:10 trasē dosies “Mammadaba” Veselības brauciena dalībnieki. Šeit startēs ne tikai dabas baudītāji, kuriem rezultāts nav būtisks, bet arī azartiskie zēnu un meiteņu grupu braucēji. Trases garums sasniegs 17,2 kilometrus. Distancē iekļauti meža posmi līdz Niedrāja ezeram.

Īpaši aizraujošs Smiltenē būs “Toyota Gravel” brauciens. Tā garums sasniegs 57,3 kilometrus. Trase vedīs uz Pilskalna pusi, kam sekos posms pa meža ceļiem līdz Silvas dendrārijam. Turpinājumā trase pa jauniem ceļiem vedīs uz Mēriem un Lobērģiem. Pa paugurainajiem grants ceļiem tālāk braucēji dosies uz Bilsku, Zeltiņiem un Niedrāja ezeru. Finišs būs slavenajā bruģa kalnā.

Pieteikšanās Smiltenes posmam iespējama mājaslapā velo.lv. Tur atrodamas arī distanču kartes, dienas plāns un nolikums.

LVM MTB maratona posmi 2022. gadā:

31.07. Smiltene

13.08. Priekule

24.09. Ropaži

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044