MTB

“Ikšķiles MTB velobraucienā 2022” spraigākas cīņas par godalgām pusmaratonā

Pagājušajā nedēļas nogalē dabas parka “Zilie kalni” teritorijā vienpadsmito reizi norisinājās ikgadējās un tradicionālās kalnu riteņbraukšanas sacensības “Ikšķiles MTB velobrauciens 2022”, ko organizēja biedrība “Sporta klubs “SportLat” sadarbībā ar Ogres novada pašvaldību. Garākajā 48km maratona distancē pārliecinoši uzvarēja Sandijs Kļaviņš no “Velo Express Scott”, bet 32km pusmaratonā līdzīgā cīņā Kļaviņa komandas biedrs Artjoms Sergijevics.

Šogad “Ikšķiles MTB velobrauciens 2022” visās distancēs kopā pulcēja ap 350 riteņbraucēju. Dažāda vecuma un meistarības dalībnieki sacentās četrās tradicionālajās distancēs – bērnu (300m-800m), ģimeņu (12km), pusmaratona (32km) un maratona (48km). Prestižākajā un grūtākajā maratona distancē, kur ierastais 16km aplis bija jāveic trīs reizes, sacentās gandrīz pussimts dalībnieku. Jau pirmajā aplī izveidojās līderu duets – Lauris Purniņš (DTG MySport) un Sandijs Kļaviņš, taču drīz vien Kļaviņš palika vienatnē, jo galvenais favorīts un pasaules un Eiropas čempionāts startējušais Purniņš izstājās tehnisku problēmu dēļ (pārplīsa ķēde).

Līdz ar to Kļaviņš, kurš 2020.gadā spraigā finiša spurtā par sekundes desmitdaļu piekāpās uzvarētājam Kasparam Serģim, šoreiz finišēja lepnā vientulībā, svinot uzvaru (1:46:31). Tieši tāpat kā 2020.gadā, tikai šoreiz ne ar 24 sekunžu, bet ar minūtes starpību, aiz Kļaviņa finišēja Jānis Priževoits (Veloprofs.lv), kuram tagad visu godalgoto vietu komplekts Ikšķiles MTB sacensībās, jo 2019.gadā viņš uzvarēja, bet 2020.gadā bija trešais. Tikai 17 sekundes Priževoitam piekāpās godalgoto trijnieku noslēgušais Edgars Ābols (Rigabicycle.com). Trīs vīru duelī par ceturto vietu “Ogre/nesedimajas.lv” līderis Armands Pivors finiša sprintā par dažiem centimetriem pārspēja Mārci Ābelīti (Veloprofs.lv), bet par 5 sekundēm Ati Paksi, tādējādi trešo reizi pēdējos četros gados iegūstot 4.vietu.

Sievietēm šoreiz aizraujoša cīņa izpalika, jo uzvarētāja Laura Ramane (Bauskas velokomanda) tuvāko konkurenti un otrās vietas ieguvēju Vitu Ieleju (Skanste/Virši-A) apsteidza gandrīz par sešām minūtēm. Trijnieku noslēdza Līga Actiņa (LiVelo / Zelta Zeme).

32km pusmaratonā (2x16km) bija lielāka intriga par godalgoto vietu sadalījumu, jo pirmie pieci satilpa 12 sekundēs. Ar septiņu sekunžu pārsvaru pirmo vietu ieguva Artjoms Sergijevics, bet ļoti līdzīgā finiša sprintā par otro vietu pagājušā gada uzvarētājs Alberts Smilktens (KS Sporta klubs) apsteidza Rolandu Burcevu (Velo Express), kā arī 4.vietas ieguvēju Rihardu Lozberu (DTG MySPort), kurš ziemā izcīnīja uzvaras Latvijas čempionātā distanču slēpošanā jauniešu grupā, un 5.vietu ieņēmušo Andri Romanovski (Ogre/Nesēdi mājās). Sievietēm pirmais trijnieks, ko veidoja dažāda vecuma grupas braucējas un kuras šķīra pāris minūtes, uzvaru izcīnīja Ieva Kalniņa (VeloRīts), otro vietu ieguva Lāsma Elza Vaivode (LiVelo/Zelta Zeme), bet trijnieku noslēdza Aiga Paegle (MTB Garkalne), kurai ir pilns godalgoto vietu komplekts pusmaratona distancē šajās sacensībās.

12km ģimeņu distancē finiša sprintā Ilmārs Birskis par sekundi apsteidza Ričardu Hansonu, bet 1:40 aiz viņiem trešā finišēja labākā sieviešu konkurences pārstāve Ieva Jurēviča.

Komandu ieskaitē, kur vērtēja labāko četru sniegumu no vienas komandas, gan maratona, gan pusmaratona distancēs nepārspēti palika “Ogre/nesēdi mājās” braucēji.

Sacensības organizēja biedrība “Sporta klubs SportLat” sadarbībā ar Ogres novada pašvaldību. Sacensības atbalstīja sporta veikals "Mysport", “Ezerkauliņi”, “Labās balvas”, biedrība “Nesēdi mājās”, “Milžu taka”, izklaides parks “Avārijas brigāde”, konditoreja “Rūberts", radošā un digitālā aģentūra “Digitālā pele”.

Sacensību organizators: Jānis Dreiškins

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044