MTB

Purniņš un Priževoits izcīna augsto otro vietu amatieru klasē “Cape Epic” 6. posmā

Lielisku sniegumu sestdien Dienvidāfrikas Republikās demonstrēja “Ezerkauliņi” komandas sportisti – Lauris Purniņš un Jānis Priževoits – kuri izcīnīja otro vietu prestižā “Absa Cape Epic” sestajā posmā. Edgars Ābols un Atis Vidovskis no “Riga Bicycle” tikmēr ieņēma 61. pozīciju.

Priekšpēdējā sacensību dienā sportisti veica 78 kilometru garu distanci ar 2300 augstuma metriem. Lietainajos apstākļos, trasei esot izteikti dubļainai, tika pievarēti četri izteikti kāpumi. Netrūka arī tehnisku nobraucienu, kas lietus dēļ no braucējiem prasīja vēl vairāk modrības.

Latvijas vadošais pāris no “Ezerkauliņi” komandas – Lauris Purniņš un Jānis Priževoits – piektajā posmā kritiena un tehnisku likstu dēļ amatieru konkurencē finišēja ārpus labāko desmitnieka, tomēr kopvērtējumā spēja saglabāt ceturto pozīciju.

Sestajā posmā abi vīri spēja izcili reabilitēties. Smagajos apstākļos no Pļaviņām nākušais Lauris un Ķeguma sportists Jānis izcīnīja otro vietu amatieru konkurencē. Trasē mūsu sportisti pavadīja 4 stundas 17 minūtes un 1 sekundi. Uzvarētājiem – Mitčelam Dokeram un Aienam Bosvelam – mūsu komanda piekāpās 4 minūtes un 33 sekundes. Trešās vietas ieguvēji no Čīles tika apsteigti par 1 minūti un 30 sekundēm.

Jāizceļ, ka absolūtajā vērtējumā “Ezerkauliņi” vienība sasniedza 38. labāko rezultātu, uzvarētājiem – Kristoferam Blevinam un Metjū Bīrsam – zaudējot 51 minūti.

Jāatzīmē arī otra mūsu pāra  - Ata Vidovska un Edgara Ābola – sniegums. Ogrēnieši no “Riga Bicycle” 127 pāru konkurencē sasniedza 61. vietu (+01:58:28).

Kopvērtējumā pirms rīt gaidāmā noslēdzošā posma Purniņš un Priževoits amatieru konkurencē nostiprinājās ceturtajā pozīcijā, bet Ābols un Vidovskis pakāpušies uz 61. vietu.

Noslēdzošajā posmā riteņbraucēji veiks 80 kilometru garu distanci ar 2400 augstuma metriem.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044