MTB

Spītējot tehniskai likstai, Blūms PK 7. posmā MTB XCO krosā izcīna 16. vietu

Svētdienas vakarā ASV pilsētā Leikplesīdā notiekošajā UCI Pasaules kausa MTB 7. posmā Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms trases laikā saskārās ar velosipēda tehniska likstu, bet tas viņam neliedza izcīnīt 16. vietu 84 sportistu konkurencē.

Leikplesidas trase bija ļoti ātra, kas attiecīgi braucienu padarīja visai blīvu. Lielāko daļu no astoņiem apļiem priekšā atradās visai liela braucēju grupa. Mārtiņš Blūms sacensības iesāka ļoti aktīvi, esot līderu vidū. Ievadapli cēsinieks pat noslēdza kā līderis.

Turpinājumā gan Mārtiņam velosipēdam piezagās lēnā gaisa izvade no riepas, kas nevarēja neietekmēt latvieša sniegumu. Piektajā aplī Mārtiņam vien 40. laiks, kas viņu atmeta uz 26. pozīciju. Beigās trenera Jāņa Mūsiņa audzēknis atkal bija ļoti pārliecinošs, sasniedzot TOP6 apļa laiku. Finišu Blūms sasniedza 16. vietā. Vērtējot kopā XCC un XCO krosu, šis Mārtiņam bija labākais Pasaules kausa posms šosezon. Trasi viņš veica pēc 1 stundas 23 minūtēm un 19 sekundēm.

Cīņā par uzvaru olimpiskais vicečempions Viktors Koreckis ļoti skatāmā cīņā vien pašās beigās iekrāja nelielu pārsvaru un par 1 sekundi pārspēja Pasaules čempionu Alanu Haterliju no Dienvidāfrikas. Haterlijam otro vietu iegūt neliedza tehniskais defekts, kas viņu atmeta uz 25. vietu. Viņš ātri spēja panākt līderus un cīnījās par uzvaru. Trešo vietu tikmēr ieguva Šveices viens no TOP braucējiem Filipo Kolombo, kurš arī finišēja tikai sekundes attālumā no uzvarētāja. Blūms Koreckim zaudēja 1 minūti un 19 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirms noslēdzošā posma cēsnieks atrodas 27. vietā. Sezona noslēgsies jau šīs nedēļas nogalē ar sacensībām Kanādā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044