Ansons finišē 53. vietā “Umag Trophy” velobraucienā; Rubenim divi kritieni

Jauno sacensību sezonu Horvātijā notiekošajā “Umag Trophy” viendienu velobraucienā trešdien uzsāka Igaunijas komanda “Ampler Development team”. Kristers Ansons finišēja lielajā grupā un ierindojās 53. vietā, bet komandas līderis Pauls Rubenis piedzīvoja divus kritienus un bija spiests izstāties.

“Ampler Develoment” vienība, kuras galvenais treneris ir Toms Flaksis, sezonas pirmos startus aizvada Horvātijā, kur paredzēta dalība divos viendienu un vienā daudzdienu velobraucienā. Trešdien vienība aizvadīja startu “Umag Trophy” velobraucienā. Sastāvā tika iekļauti pa diviem braucējiem no Latvijas, Igaunijas un Somijas. Mūsu valsti pārstāvēja – Kristers Ansons un Pauls Rubenis.

Kopumā sacensībās startēja 170 dalībnieki no 27 komandām. Dalībnieku vidū pro kontinentālo un kontinentālo vienību braucēji. Distances garums sasniedza 154 kilometrus un tā tika sadalīta septiņos apļos ar vienu izteiktāku pacēlumu katrā no tiem.

Ņemot vērā lielo dalībnieku skaitu, sacensību gaita pagāja ļoti aktīvā un bieži vien nervozā gaisotnē. “Ampler” attīstības vienības līderis bija mūsu Pauls Rubenis, kuram bija paredzēta izšķirošā loma lielās grupas finiša spurta gadījumā, kas vēlāk arī piepildījās. Diemžēl, bet mūsu sportists līdz izšķirošajiem notikumiem netika. Rubenis divas reizes bija spiests piedzīvot kritienus. Pēdējais no tiem notika noslēdzošajā aplī. Pēc šīs neveiksmes rīdzinieks finišu nesasniedza. Vienlaikus, būtiskus savainojumus, kas liegtu startēt jau tuvākajās sacensībās, Rubenis par laimi neguva.

Uzvarētāja liktenis noskaidrojās lielās grupas finiša spurtā. Savu favorīta statusu pilnībā apliecināja Itālijas pro kontinentālās komandas “Viņi Zabu” pārstāvis Jakubs Marečko, kurš finišēja pēc distancē pavadītajām 3 stundām 33 minūtēm un 17 sekundēm. Otro vietu ieņēma “Vorlaberg” komandas itāļu riteņbraucējs Filipo Fortins, bet trijnieku noslēdza Čehijas riteņbraucējs Tomass Barta.

No “Ampler” vīriem visaugstāk ierindojās igaunis Gļebs Karpenko, kuram 34. vieta (+00:00:00). Lielās grupas vidus daļā finišēja Kristers Ansons, kuram 53. vieta.

Svētdien abi mūsu sportisti startēs turpat Horvātijā notiekošajā “Poreč Trophy”  velobraucienā, kurā 2018. gadā triumfēja Emīls Liepiņš.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044