17 Latvijas treneri sekmīgi nokārtojuši UCI 1. līmeņa šosejas riteņbraukšanas speciālistu kursus

Sertifikātus par sekmīgi nokārtotiem Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) 1. līmeņa šosejas riteņbraukšanas treneru kursiem saņēmuši 17 Latvijas sporta skolu un klubu treneri. Kursi ilga nepilnu mēnesi un tie norisinājās tiešsaistē.

Aizvadītā gada otrajā pusē Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) saņēma oficiālu apstiprinājumu no UCI par izglītojošu šosejas riteņbraukšanas treneru kursu realizāciju Latvijas treneriem. Ņemot vērā situāciju ar vīrusa “Covid – 19” izplatību Latvijā un citviet Eiropā, UCI kursu norisi nodrošināja tiešsaistē.

Treneriem bija iespēja apgūt tēmas par – riteņbraukšanas ētiku, riteņbraukšanas disciplīnām, velosipēda tehniskajiem risinājumiem un kopšanu, sacensību pamatnoteikumiem, darbu ar audzēkņiem, sportista ķermeni, kā arī antidopinga pamatjautājumiem. Pēc apmācību beigām notika eksāmens. Tajā treneriem testa veidā bija jāatbild uz desmit jautājumiem.

Sekmīgi kurus nokārtoja visi 17 Latvijas treneri. Sertifikātus saņēma  Latvijas elites un U23 vīriešu izlases galvenais treneris Toms Flaksis, Rīgas Riteņbraukšanas skolas treneri – Armands Bēcis, Normunds Noreiko, Ludmila Pavlova, Svetlana Butušana, Līna Svarinska, Raivis Belohvoščiks un Gatis Smukulis, Murjāņu sporta ģimnāzijas treneri – Mārtiņš Trautmanis, Jānis Veide un Ansis Brēmanis, Dobeles sporta skolas treneri – Māris Bogdanovičs un Dainis Ritums, Ķekavas novada sporta skolas treneris Oļegs Meļehs, Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolas treneris Agnis Apse, Kuldīgas novada sporta skolas treneris Viesturs Lukševics un Riteņbraukšanas kluba “Liepāja” treneris Juris Vilmanis.

Šī gada otrajā pusē treneriem plānotas UCI 2. līmeņa treneru kursu apmācības. LRF plāno pieteikties arī uz tiesnešu UCI 1. līmeņa kursu realizāciju.

Piektdien, 5. martā, LRF rīkos visu riteņbraukšanas veidu sertificēto treneru izglītojošos kursus, kuros lekcijas veiks Latvijas Olimpiskās vienības ārsts Jānis Kaupe un Latvijas Antidopinga aģentūras eksperts Ivans Šapošņikovs.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044