Rubenis un Ansons ar velobraucienu Horvātijā uzsāks jauno sacensību sezonu

Trešdien Horvātijā norisināsies UCI 2. kategorijas viendienu velobrauciens “Umag Trophy”, kurā startēs arī abi Igaunijas kontinentālo vienību “Ampler Development team” pārstāvošie Latvijas riteņbraucēji – Pauls Rubenis un Kristers Ansons. 

Vienīgā Baltijas valstu UCI kontinentālā riteņbraukšanas komanda “Ampler Development”, kas bāzēta Igaunijā, aizvadījusi garu un plānveidīgu treniņu procesu gatavojoties 2021. gada sezonai. Komandas galvenais treneris otro gadu pēc kārtās ir Latvijas elites un U23 izlašu galvenais speciālists Toms Flaksis. Tikmēr sastāvā ir divi mūsu valsts U23 vecuma grupas riteņbraucēji – Latvijas U23 čempions Pauls Rubenis un Kristers Ansons.

Sezonas pirmos startus komanda aizvadīs Horvātijā. Trešdien ar abiem latviešiem sastāvā Igaunijas vienībai paredzēts starts “Umag Trophy” velobraucienā. Lai arī sacensībām piešķirta UCI 2. kategorija, sacensību dalībnieku vidū būs virkne augsta līmeņa kontinentālo vienību no visas Eiropas.

Velobrauciena dalībniekus sagaida 155 kilometru gara distance, kas būs sadalīta septiņos apļos. Katrā no apļiem iekļauts neliels kāpums. Ņemot vērā, ka sacensību trase vedīs gar Vidusjūru, sagaidāmi arī spēcīgi sānu vēji. Ļoti reāla uzvarētāja noskaidrošanās lielās grupas finiša spurtā.

Bez Paula Rubeņa un Kristera Ansona, Igaunijas komandas sastāvā iekļauti arī – Gļebs Karpenko, Artjoms Mirzojevs (abi Igaunija), Uko Peltonens un Antī Jusī Juntunens. Komandai Horvātijā paredzēti vēl divi starti. 7. martā gaidāma dalība “Poreč Trophy” viendienu, bet no 11. – 14. martam “Istrian Spring Trophy” daudzdienu velobraucienos.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044