16 Latvijas šosejas riteņbraukšanas treneri apgūst UCI 1. līmeņa kursus

Latvijas Riteņbraukšanas federācija un Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) devusi iespēju 16 Latvijas šosejas riteņbraukšanas treneriem piedalīties UCI 1. līmeņa kursos. Ņemot vērā valstī esošo situāciju, kursi notiek attālinātā veidā un ilgs līdz janvāra vidum.

Latvijas riteņbraukšanā pēdējo gadu garumā treneru vidū arvien aktīvāk notiek paaudžu maiņa. Ar mērķi veicināt kā jauno, tā arī pieredzes bagāto treneru izglītošanos, Latvijas Riteņbraukšanas federācija šī gada sākumā iesniedza projektu UCI par 1. līmeņa UCI treneru kursu rīkošanu mūsu valstī.

UCI oktobrī apstiprināja 1. līmeņa šosejas riteņbraukšanas treneru kursu norisi Latvijā. Lai arī sākotnēji bija plānoti kursi klātienē, tomēr Eiropā esošā situācija ar vīrusa “Covid – 19” izplatību, lika mainīt formātu. Kursi treneriem digitālā formātā būs atvēri laika posmā no 18. decembra līdz 22. janvārim.


To laikā tiks apgūtas desmit tēmas, kas skars tādas aktuālas lietas, kā – treneru uzvedība un ētika, riteņbraukšanas pamatlietas, velosipēda tehniskās lietas, UCI noteikumi, trenera iemaņu attīstība, treniņu strukturēšana, sportista ķermenis, antidopings. Treneriem būs iespēja apgūt teorētiskas zināšanas, kā arī par katru no tēmām pildīt kontroltestus. Janvāra sākumā sekos vebinārs, bet kursi noslēgsies ar eksāmenu. Tiem treneriem, kuri būs sekmīgi nokārtojuši eksāmenu, nākamgad būs iespēja piedalīties UCI 2. līmeņa šosejas riteņbraukšanas treneru kursos.


Kursos pārstāvēti treneri, kuri pārstāv Rīgas Riteņbraukšanas skolu, Dobeles sporta skolu, Murjāņu sporta ģimnāziju, Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolu, Ķekavas novada sporta skolu, riteņbraukšanas klubu “Liepāja” un Kuldīgas novada sporta skolu.


2017. un 2018. gadā Latvijā sekmīgi tika realizēti UCI 1., kā arī 2. līmeņa treneru kursi.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044