Skujiņš: “Cīnīties par Latvijas čempiona tituliem man ir ļoti svarīgi”

Trešdien Biķernieku trasē, Rīgā norisināsies Latvijas čempionāta šosejas riteņbraukšanā individuālā brauciena sacensības, kurām pieteikušies 265 sportisti. Viens no viņiem būs carnikavietis Toms Skujiņš. Pasaules tūres komandas “Trek – Segafredo” riteņbraucējs ar lielu nepacietību gaida sacensības, kurās viņš būs izteikts galvenais favorīts elites vīru grupā.

Riteņbraukšanas sacensību sezona mūsu valstī tiks atklāta trešdien ar Latvijas čempionāta sacensībām šosejas riteņbraukšanā individuālajā braucienā. Ceturto gadu pēc kārtas individuālā brauciena čempionāts norisināsies Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, Rīgā. Vietas izvēlē primārais bijis braucēju drošība, kā arī sacensību skatāmība.

26 vecuma un meistarības grupās par čempiona tituliem 265 sportisti. Dalībnieki būs vecumā no 13 – 81 gadam. Pirmie braucieni gaidāmi pulksten 10:00, bet elites sportisti distancē dosies pēc pulksten 15:00.  Trasē riteņbraucēji dosies pa vienam ar vienas minūtes intervālu.

Pēc gada pārtraukuma Latvijas čempionātā startēs arī četras reizes par valsts labāko riteņbraucēju atzītais carnikavietis Toms Skujiņš, kurš šodien atzīmē savu 30. dzimšanas dienu. “Trek – Segafredo” riteņbraucējs Biķerniekos startēja 2018. gadā, kad, demonstrējot lielisku sniegumu, pārliecinoši kļuva par valsts čempionu individuālajā braucienā. Toms distancē sasniedza vidējo ātrumu virs 50 kilometriem stundā. Gadu vēlāk Kuldīgā viņš izcīnīja arī pirmo elites vīru čempiona titulu grupas braucienā.

Aizvadītās nedēļas Skujiņš pavadījis augstkalnes treniņnometnē Andorā, kur ielikts apjomīgs darbs pirms Tokijas Olimpiskajām spēlēm un, ja tiks iekļauts komandas sastāvā, arī “Tour de France” velobraucienam. Ar lielu nepacietību Toms gaida arī dalību Latvijas un Baltijas čempionātā.

Toms Skujiņš: “Vienmēr ir prieks būt mājās un startēt savas valsts čempionātā. Īpaši patīkami ir satikt Latvijas lieliskos līdzjutējus, kuri starptautiskajās sacensībās ne vienmēr var būt klāt. Gan individuālais, gan grupas brauciens priekš manis ir ļoti svarīgi. Centīšos tos abus uzvarēt. Ir ļoti patīkami izcīnīt savas valsts čempiona kreklu, lai nestu savas valsts karoga krāsas visprestižākajos velobraucienos. Domāju, ka katram, kurš startēs šajās sacensībās ir līdzīgi mērķi. Domāju, ka grupas brauciens šajā gadā būs interesantāks, jo tas notiks kopā ar Igaunijas un Lietuvas sportistiem. Arī trase būs savādāka nekā iepriekšējos gadus, kas sola ļoti aizraujošu sacensību!”

Elites vīru grupā bez Skujiņa startēs arī tādi vīri kā – pērnā gada čempions Andris Vosekalns, Emīls Liepiņš, Māris Bogdanovičs un Vitālijs Korņilovs. Krists Neilands čempionātam pievienosies svētdien un Valgā startēs Latvijas, kā arī Baltijas čempionātā grupas braucienā.

Pirmdien Latvijas Riteņbraukšanas federācija paziņos tos divus šosejas riteņbraucējus, kuri pārstāvēs Latviju Tokijas Olimpiskajās spēlēs.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044